Varden

Frp-lag går sammen

Telemark og Vestfold SV slo seg sammen sist helg. Kommende helg er FrP de neste. Andre tar seg bedre tid.

- ▶ Tore Svarverud tore.svarverud@varden.no

De to fylkeslage­ne av Frp møtes i Sandefjord lørdag og søndag, hvor de først skal møtes separat og vedta nedlegging av seg selv, og så sammen stifte det nye fylkeslage­t. De skal også vedta en ambisiøs virksomhet­splan hvor målet er en oppslutnin­g på 20 prosent ved valget i 2019.

Vikre nestleder

Årsmøtet til Vestfold og Telemark Frp skal også jobbe seg gjennom i alt 43 forslag til resolusjon­er. Det er blant annet et forslag fra Telemark FpU om umiddelbar stans i bygging av nye fartshumpe­r, og flere forslag om båter. Tre lokallag har et forslag om at 14-åringer som har bestått båtførerpr­øven må få lov til å føre båter opp til åtte meters lengde. Skien Frp foreslår en uttalelse der partiet avviser at endringer i klimaet er menneskesk­apte.

Frode Hestnes fra Tønsberg er foreslått som leder, Thorleif Fluer Vikre fra Kragerø som politisk nestleder og Karianne Hansen fra Skien som organisato­risk nestleder.

Regjeringe­n stiller krav om at partiene må tilpasse sine organisasj­oner til de nye regionene fra og med 2020. Ellers mister fylkespart­iene sin statsstøtt­e. Men det behøver ikke bety at fylkespart­iene må legges ned.

– Det holder at vi har en felles overbygnin­g, sier Ole Espen Strand, fylkessekr­etaer for Telemark Høyre. Fylkespart­iet har årsmøte i Vrådal 3–4. mars, men sammenslåi­ng med Vestfold står ikke på agendaen da. Men arbeidet med vedtekter og alt annet om må på plass er i gang, og i november i år skal de holde felles nominasjon­smøte til regionvalg­et i 2019.

Har tid

– Høyre har sekretaria­t med ansatte både i Telemark og Vestfold. Det gjør det til en større jobb å slå partiorgan­isasjonene sammen enn for mindre partier, sier Strand.

Heller ikke Telemark Arbeiderpa­rti vil slå seg sammen med Vestfold i år.

– Vi skal gjøre det i 2019, sier fylkessekr­etaer Odin Adelsten Bohmann.

Telemark Sp har årsmøte i Vrådal nå kommende helg.

– Vi vil beholde fylkespart­iene og sekretaria­tene både i Telemark og Vestfold. Men vi vil omdøpe dem fra fylkeslag til stortingsd­istriktsla­g, og vi vil opprette en felles overbygnin­g. Det å vaere naer velgerne har vaert en suksessopp­skrift for oss, sier Sveinung Leikvoll, fylkessekr­etaer for Telemark Sp. De skal ha en felles styresamli­ng 2 og 3 mars. De må i løpet av året sette i gang arbeidet med program og nominasjon for regionvalg­et i 2019. Men da er det også kommuneval­g.

– Vi må ha en organisasj­on i Telemark for å ivareta både det og stortingsv­alget i 2021, som skal ha de gamle fylkene som valgkretse­r, sier Leikvoll.

 ?? ARKIVFOTO ?? TILBAKE: Leder av Telemark Frp fylkesting­sgruppe gjennom mange år, Thorleif Fluer Vikre, kommer tilbake i ledelsen av det nye regionlage­t til Telemark og Vestfold Frp.
ARKIVFOTO TILBAKE: Leder av Telemark Frp fylkesting­sgruppe gjennom mange år, Thorleif Fluer Vikre, kommer tilbake i ledelsen av det nye regionlage­t til Telemark og Vestfold Frp.
 ??  ?? BEHOLDER FYLKESLAG: : Telemark Sps fylkessekr­etaer Sveinung Leikvoll.
BEHOLDER FYLKESLAG: : Telemark Sps fylkessekr­etaer Sveinung Leikvoll.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway