Varden

Blir borte i lang tid

Tobias Lauritsen har fått påvist kyssesyken og blir borte fra fotballen en lang stund.

- Sport@varden.no

▶ Odd-spissen har ikke vaert å se på Odds treningsfe­lt denne uken og etter onsdagens trening bekreftet Odd-trener DagEilev Fagermo at spissen har fått påvist kyssesyken.

Ukjent hvor lenge

– Ja, jeg kan bekrefte at Tobias har fått påvist kyssesyke, men jeg vet ikke hvor lenge han er ute. Jeg får håpe at det ikke blir langvarig, sier Odd-trener DagEilev Fagermo.

Ifølge klubbens lege Ola Stamnes kan det ta tid før spisse er i aksjon igjen.

– Han er nede for telling med kyssesyke eller mononukleo­se. Hvor lenge han må ta en treningspa­use er usikkert. Det vil ta et par uker før vi kan si noe om hvor lenge han må hvile, skriver Stamnes i en sms.

Agdestein på topp

Ifølge Norsk Helseinfor­matikk er kyssesyke, eller mononukleo­se som det heter medisinsk, er en virusinfek­sjon som oftest rammer barn og unge. Vanlige symptomer er kraftig halsbetenn­else, hovne lymfekjert­ler, feber og generell sykdomsføl­else. Studier tyder på at 90 prosent av den voksne befolkning­en smittes med Epstein Barrviruse­t i løpet av livet, men kun et fåtall blir syke i en slik grad at diagnosen blir stilt. Symptomgiv­ende mononukleo­se er mest vanlig hos ungdommer (14-19 år), men kan også forekomme ned i småbarnsal­der og hos voksne.

Det betyr at Odd sliter med spillerkab­alen til fredagens kamp mot Haugesund i LSKhallen.

Tobias Lauritsen er Odds førstevalg på spissplass­en, men i fredagens kamp blir Torbjørn Agdestein brukt på spissplass­en.

Landslag og skade

– Ja, det stemmer at Tobias er uaktuell til den kampen, og vi vil ta opp noen juniorspil­lere til denne kampen. Spesielt etter at Riku Riski og Sigurd Hauso Haugen er solgt, blir det tynt framme.

I tillegg er Joshua Kitolano på samling med landslaget og Marius Bustgaard Larsen sliter fortsatt med skade, sier Fagermo. ▶ Nils-Tore Olsen og Pål Lundsholt

 ?? FOTO: PÅL LUNDSHOLT ?? SYK: Dag-Eilev Fagermo må klare seg uten Tobias Lauritsen som har fått påvist kyssesyken i fredagens kamp mot Haugesund. Hvor lenge spisse er ute av spill er foreløpig uvisst
FOTO: PÅL LUNDSHOLT SYK: Dag-Eilev Fagermo må klare seg uten Tobias Lauritsen som har fått påvist kyssesyken i fredagens kamp mot Haugesund. Hvor lenge spisse er ute av spill er foreløpig uvisst
 ??  ?? STARTER: Torbjørn Agdestein starter mot Haugesund fredag.
STARTER: Torbjørn Agdestein starter mot Haugesund fredag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway