Varden

Virtuell bil kan sjekkes ut fra stua

-

Den norske Audi-importøren har utviklet teknologi som gjør at man kan sjekke ut bilene deres mens man sitter i sofaen hjemme.

For ett år siden lanserte Audi en virtuell sandkasse. Her ble det brukt VR-teknologi som overførte en løype som ble lagd med spade i en sandkasse, til et digitalt bilspill.

Nå har de videreutvi­klet teknologie­n, med det resultatet at man kan parkere en Audi i stua.

«Quattro Coaster» har de kalt prosjektet, og det skal rulles ut på norske tv-skjermer i disse dager.

– Sandkassa var starten på å vise fram innovasjon­skraften vi har i vår merkevare, sier Øyvind Rognlien Skovli, kommunikas­jonssjef hos den norske importøren.

Utviklinge­n er gjort sammen med norske POL og svenske DVA.

– Det som er helt nytt denne gangen, er den sømløse overgangen mellom to plattforme­r.

Utgangspun­ktet er en reklamefil­m, her kan man via en app «plukke opp» bilen fra skjermen til et nettbrett eller en smarttelef­on.

Bygge bil hjemme

Skovli virrer rundt i foajeen hos Møller Mobility Groups hovedkonto­r på Frysja i Oslo med et nettbrett i hendene. Det registrere­r omgivelsen­e, og når det er gjort, kan man plassere en virtuell Audi-modell i rommet. Så kan man ta en naermere titt på bilen, både utvendig og innvendig, på skjermen.

– På sikt ser vi for oss at du kan bygge bilen din hjemme. Man kan også tenke seg at vi kjører lanseringe­r på denne måten.

Globale muligheter

Prosjektet er startet av den norske importøren, men det er meningen at systemet skal brukes internasjo­nalt.

– Audi har kjøpt opp rettighete­r for hele verden. Det er en stor satsing, og det har vaert et dyrt prosjekt, men vi har hele tiden hatt konsernet i ryggen.

I tillegg til at man kan naertitte på en Audi-modell fra sofaen hjemme, har Quattro Coaster også en bilbanefun­ksjon. Her animeres en løype på bakgrunnen man har lastet inn, i dette tilfellet Møllers foajé.

– Vi har lekt oss fram, og vi har tenkt å bygge videre på teknologie­n, sier Skovli. (NTB)

 ?? FOTO: SKJERMDUMP FRA AUDI-APP ?? BILBANE: En bilbane kan konstruere­s på noen sekunder. Her kjører bilen gjennom fire årstider.
FOTO: SKJERMDUMP FRA AUDI-APP BILBANE: En bilbane kan konstruere­s på noen sekunder. Her kjører bilen gjennom fire årstider.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway