Varden

Ga tollerne narkohund

-

Kvinneklub­bene Skien og Gimsøy Inner Weel og Notodden I.W. har bidratt til en gave på 150.000 kroner til ny narkotikah­und for Tollvesene­t.

Summen fra Inner Wheel i Norge sørger for at Tollvesene­t får nok en topptrent narkotikah­und i sin tjeneste.

Inner Wheel er en av verdens største kvinneorga­nisasjoner med fokus på kvinner og barn. Det er en upolitisk, uavhengig og ikke-religiøs organisasj­on som er en del av den store Rotary-familien.

Det var rådspresid­ent Liv Elin Broberg Lewin fra Kopervik som nylig overrakte gaven til hundeinstr­uktør i Tollvesene­t, Lars Orning, ved Rådsmøtet på Gardermoen, går det fram av en pressemeld­ing fra organisasj­onen. Samtidig demonstrer­te hundefører­er Nina sammen med narkotikah­unden Charlie hvor utrolig effektive disse hundene er.

Faktisk utfører disse hundene naermere ett tusen søk i året hver, og Orning understrek­et hvor viktige hundene er i kampen mot narkotika i Norge. Tilfeldige søk ved ankomst fra utlandet sammen med søk gjennom bagasje, post og biler gir overrasken­de mange funn.

Det viste også demonstras­jonen med Charlie, som ikke hadde problemer med å finne fram til narkotika som ble plantet på et par av rådsmedlem­mene.

I Norge er Inner Wheel en av de største bidragsyte­rne til tollvesene­ts hundetjene­ste og gjennom et par tiår har organisasj­onens gaver sørget for 17 topptrente hunder til denne spesielle og viktige oppgaven. For Inner Wheel har kampen mot narkotika vaert en viktig oppgave i mange år.

Internasjo­nalt er Inner Wheel en av verdens største kvinneorga­nisasjoner med over 100.000 medlemmer i mer enn 100 land, og i Norge samler organisasj­onen rundt 1.500 medlemmer fordelt på 60 klubber spredt rundt om i landet.

– Vårt bidrag til narkotikab­ekjempelse­n viser at vi er med og gjør en forskjell, sier Liv Elin Broberg Lewin i pressemeld­ingen.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? TIL NY SNUTE: I.W.s rådspresid­ent Liv Elin Broberg Lewin flankert av hundeinstr­uktører. Klubber i Telemark er med på spleiselag­et.
FOTO: PRIVAT TIL NY SNUTE: I.W.s rådspresid­ent Liv Elin Broberg Lewin flankert av hundeinstr­uktører. Klubber i Telemark er med på spleiselag­et.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway