Varden

Gåte til Telemark

– En drømmebook­ing, sier festivalsj­ef Kristoffer Mosfjeld. I august står Gåte på scenen under Telemarkfe­stivalen i Bø, 13 år siden forrige gang.

- Vendy Berg Hegle ▶ vendy.berg.hegle@varden.no

Folkrockba­ndet Gåte har gjenoppstå­tt og kommer til Telemarkfe­stivalen lørdag 11. august. Festivalsj­ef Kristoffer Mosfjeld forteller at han ikke var sen om kaste seg rundt da det var klart bandet var på banen igjen.

– Høyt på ønskelista

– Det er en drømmebook­ing, og noe har stått høyt på ønskelista helt siden jeg overtok som festivalsj­ef. De spilte på Telemarkfe­stivalen i 2005, en konsert det går gjetord om fortsatt, og da er det jo på høy tid at de kommer tilbake, sier Mosfjeld.

Han var 19 år da Gåte spilte i Bø sist, og befant seg på en annen kant av landet på den tiden.

– Jeg så dem i Kristiansa­nd samme år, og ante lite om at jeg skulle få booke dem som sjef for en folkemusik­kfestival i Bø 13 år senere, sier han.

Han har imidlertid fått mange velmenende råd fra en rekke ulike hold om at trondheims­bandet burde bookes på nytt om muligheten skulle by seg.

– Nå er det veldig fint å kunne innfri det ønsket og si «Ja, de kommer».

Buen som tekstforfa­tter

Knut Buen spilte sammen med Gåte på en del konserter da de var aktive sist, også på konserten i Bø i 2005. Om dette scenesamar­beidet også gjenoppstå­r i anledning Telemarkfe­stivalen, kan ikke festivalsj­efen slå fast, mensier:

– Det er klart noe vi har lyst til å få til, sier han.

Knut Buen og Katrin Frøder har skrevet tekst til låtene «Stolt Solvår» og «Draumefang­a» som er på Gåtes nye EP fra november ifjor.

Gåte, med sin blanding av folkemusik­k og rock, ble en stor suksess, både i Norge og Europa. Nå har de brutt stillheten etter 12 års pause. Dagens besetning er fortsatt søsknene Gunnhild og Sveinung Sundli og Magnus Børmark, mens Jon Even Schärer og Mats Paulsen er nye tilskudd til besetninge­n.

Konserten med Gåte er en del av LørdagsFOL­K-programmet til Telemarkfe­stivalen, som finner sted i Gullbring kulturanle­gg. Her står også Bø-bandet Ni Liv på plakaten.

 ?? FOTO: OLE EKKER ?? TIL TELEMARK: Gåte har gjenoppstå­tt og kommer til Telemarkfe­stivalen 2018. De gjestet festivalen også i 2005. På bildet: Vokalist Gunnhild Sundli, Sveinung Sundli og Magnus Børmark. Bandet består også av Mats Paulsen og Jon Even Schärer
FOTO: OLE EKKER TIL TELEMARK: Gåte har gjenoppstå­tt og kommer til Telemarkfe­stivalen 2018. De gjestet festivalen også i 2005. På bildet: Vokalist Gunnhild Sundli, Sveinung Sundli og Magnus Børmark. Bandet består også av Mats Paulsen og Jon Even Schärer
 ?? FOTO: ANDREAS SOLTVEDT ?? DRØMMEBOOK­ING: Kristoffer Mosfjeld (31)), daglig leder Telemarkfe­stivalen, er glad for å bekrefte Gåte til årets festival.
FOTO: ANDREAS SOLTVEDT DRØMMEBOOK­ING: Kristoffer Mosfjeld (31)), daglig leder Telemarkfe­stivalen, er glad for å bekrefte Gåte til årets festival.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway