Varden

Drømmer stort og jobber hardt

Julie Bergans popkarrier­e begynte allerede på videregåen­de. Nå vender hun tilbake som den artisten hun drømte om å bli.

-

Julie Bergan (23) visste at hun ville bli popartist allerede som 11-åring. I går besøkte hun danselinja på Skien vgs hvor popdrømmen begynte å ta form.

Torsdag var popartist Julie Bergan på en liten skienvisit­t og benyttet anledninge­n til å besøke sin gamle skole på Prestejord­et og en laerer som har betydd mye for henne: Danselaere­r Inger Fillan. Det ble et hjertelig gjensyn.

– Jeg tenker ofte på deg, faktisk. Venninnegj­engen fra klassen møtes fortsatt, og snakker om deg og tiden vår her, sier Bergan, og minnes tiden på danselinja som en fin og laererik tid. Selv om det var sang hun ville satse på, var hun aldri i tvil om at det var danselinja hun ville gå på videregåen­de. Hun takker skolen for å legge til rette for at hun kunne kombinere en gryende popkarrier­e med skolegange­n og Fillan for å vaere en støttende voksen.

Spent på Ibsenhuset

Bergan ga nylig ut debutalbum­et «Turn on the lights», etter jevnlig å ha herjet hitlistene med singler siden 2015. Straks legger hun på Europaturn­é med bergensart­isten Alan Walker, og delvis overlappen­de skal hun ut på sin egen klubbturné i Norge. En uke skal hun for eksempel farte mellom London, Manchester og Bodø, Paris og Narvik, mens 17. mars er det Ibsenhuset­s scene som står for tur.

– Det er på Ibsenhuset jeg gjorde flere av mine første sceneerfar­inger. Jeg gleder meg veldig, men det blir nesten litt ekstra skummelt også. Her har jeg et helt annet forhold til byen, og publikum vet jo at jeg er herfra. Det gjør at jeg setter et ekstra press på meg selv, sier hun, og forteller at hun har jobbet mye med å gjøre liveshowet enda større og bedre – både musikalsk og visuelt.

Fillan forteller at Bergan tidlig var en som jobbet målrettet, og minnes klassen som en fin og sammensvei­set gjeng.

– Hvem var jeg i klassen, egentlig? Jeg syns alltid det er et vanskelig spørsmål å svare på selv, spør Bergan sin tidligere laerer. Fillan tenker seg om.

– Du var sprudlende og uredd, og en som skapte liv og røre rundt seg. Innimellom var du også helt utmattet da du kom på skolen.

– Haha, ja, jeg var en som kunne ligge og tenke og planlegge til langt på natt, minnes Bergan.

Bestemte seg som 11-åring

Laereren forteller at hun allerede før Julie begynte på skolen hadde fått beskjed om hvilken karriereve­i hun så for seg.

– Søsteren til Julie gikk også på dans og sa «Bare vent, snart kommer Julie, og hun skal bli popstjerne, sier hun, og Bergan kan bekrefte:

– Jeg bestemte meg allerede som 11-åring, sier hun, og forteller at hun helt siden den gang har tatt valg ut fra dette ønsket. Å vaere bevisst på hvordan hun framstår som forbilde har hun vaert opptatt av lenge.

– Mitt mål er å spre positiv energi. Hvis unge vil se opp til meg, håper jeg ikke de vil se ut som meg, men se at det går an når man jobber hardt og drømme stort, sier hun.

– Det er morsomt å tenke hvor Julie er nå, og på 16-åringen som kom og skulle framføre en Justin Bieber-låt, sier Fillan, som syns det er gøy å se tidligere elever lykkes med det de har bestemt seg for. Bergan varmet som kjent opp for superstjer­nen da han hadde konsert i Telenor Arena i 2016.

▶ Vendy Berg Hegle

 ??  ??
 ??  ?? SPOR: «Wae, der er jo jeg!», sier Julie Bergan. Et glimt fra tiden hennes på Skien vgs er dokumenter­t på veggen inn til dansesalen.
SPOR: «Wae, der er jo jeg!», sier Julie Bergan. Et glimt fra tiden hennes på Skien vgs er dokumenter­t på veggen inn til dansesalen.
 ??  ?? FIN TID: Julie Bergan har mange gode minner fra danselinja på Skien videregåen­de skole. Laerer Inger Fillan har fulgt med
FIN TID: Julie Bergan har mange gode minner fra danselinja på Skien videregåen­de skole. Laerer Inger Fillan har fulgt med

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway