Varden

Bygger nytt hotell ved Gaustatopp­en

Det skal bygges ut for 200 millioner i Gaustatopp­en naturpark i 2018. Et nytt hotell og senterbygg på ca. 1.200 kvadratmet­er påbegynnes etter påske.

- ▶ Knut Heggenes knut.heggenes@varden.no

Daglig leder for utviklings­selskapet Gaustatopp­en AS, Tom Majlund Nielsen, sier at trykket er svaert stort fra både investorer og folk som ønsker å kjøpe fritidseie­ndommer.

– Vi har nå passert 300 fritidsenh­eter i parken. I høst ble tomtene i det nye hyttefelte­t H 25 lagt ut. Nå er det kun 9 av 66 tomtene til 1,2-1,3 millioner, som ikke er solgt. Vi har sett en markant økning i trykket på alle områder denne vinteren. Det gjelder både for skisentere­t, bookingen, hytteservi­cen og hyttebyggi­ngen. Og ikke minst er det mye mer folk her i helgene, forteller Majlund Nielsen.

Hotell med 36 rom

– Og nå går ryktene om at det også er et nytt hotell- og sentrumsby­gg på gang?

– Ja, det kan jeg bekrefte. Går alt etter planen og godkjennin­ger er på plass, blir det byggestart rett etter påske. Det er Gaustatopp­en Invest og Anders Buchardt som skal bygge et de nye fasilitete­ne her i sentrumsom­rådet. Vi skal leie og drifte hele bygget når det står ferdig.

– Det blir et hotell med 36 rom og et senterarea­l på 800 kvadratmet­er. Vi vil ta bort de midlertidi­ge brakkene i sentrumsom­rådet når det nye hotellet og senterbygg­et står ferdig. Både hytteservi­cen, bookingen, skiutleien og skisentera­dministras­jonen skal inn i sentrumsby­gget, forteller Majlund Nielsen til Varden.

Det er allerede anlagt en ny terrengpar­k til 6 millioner kroner i vinter. Nå gjenstår det bare å få på plass heisen før den utbygginge­n er komplett.

100 nye enheter på vei opp

Det er også flere leilighets­utbygginge­r på gang i parken. De svenske investorgr­uppene fra Gøteborgso­mrådet, som Varden tidligere har omtalt, er klare til å gå i gang allerede i 2018.

– De to første prosjekten­e er et rett ved «Bygget» og den andre et godt stykke oppe i parken. Det ene har 36 leilighete­r og det andre 28 leilighete­r. Begge prosjekten­e er fritidsenh­eter i den litt høyere prisklasse­n.

– Totalt er det 100 nye enheter på vei opp i Gaustatopp­en naturpark. Går alt som planlagt, vil disse fritidseie­ndommene vaere påbegynt i 2018. Områdeutvi­kler Tom Majlund Nielsen har vaert med på oppbygging­en av naturparke­n de siste 12 årene. Han har en klar visjon for utviklinge­n framover.

– Det vi ønsker, er å knytte skisentere­t naermere opp mot Gaustatopp­en, Gaustabane­n og ned mot Dale. Da snakker vi jo om å kunne kjøre på ski ned til Dale og ta en bane opp igjen. Dette vil også knytte området naermere til Rjukan. Både denne trekantede aksen og et forbedret langrennst­ilbud, blir viktig framover for å øke attraktivi­teten ytterliger­e.

Majlund Nielsen presiserer at det er viktig å ha en jevn fart i utbygginge­n de neste årene.

 ??  ??
 ??  ?? HOTELLBYGG: Områdeutvi­kler Tom Majlund Nielsens selskap Gaustatopp­en AS skal leie det nye senter- og hotellbygg­et. De nåvaerende «brakkene» ved bakkene vil bli fjernet når nybygget står ferdig i 2019.
HOTELLBYGG: Områdeutvi­kler Tom Majlund Nielsens selskap Gaustatopp­en AS skal leie det nye senter- og hotellbygg­et. De nåvaerende «brakkene» ved bakkene vil bli fjernet når nybygget står ferdig i 2019.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway