Varden

Rossbach er vraket som førstekeep­er

– Vi må følge Oddprofile­n, sier DagEilev Fagermo

- Sport@varden.no

Odd-treneren velger å bruke Viljar Røsholt Myhra i mål under fredagens treningska­mp mot Haugesund i Lillestrøm­hallen.

Grunnen er at Sondre Rossbach, som i utgangspun­ktet er førstekeep­eren, ikke vil snakke med Odd om forlengels­e av kontrakten.

– Jeg kan ikke si så mye om denne saken nå, men Sondre har gitt beskjed om at han ikke vil snakke med oss om ny kontrakt. Da må vi følge Odd-profilen og utvikle de som er interesser­t i å vaere her videre.

Utgående kontrakter

Begge Odds keepere er på utgående kontrakt (ut 2018). Tidligere har Røsholt Myhra sagt at han gjerne vil bli i Odd hvis han blir førstekeep­er, men at han ikke skriver ny kontrakt hvis Rossbach gjør det samme.

– Så lenge Sondre er her, blir det ikke aktuelt. Det har Odd full forståelse for, sa 21-åringen til Varden i november.

– Ender jeg opp med å spille hele vårsesonge­n, kan det selvsagt bli annerledes, la han til.

– Han har jo sagt det, så får vi se om det skjer, sier Fagermo.

Bekrefter

Rossbach bekrefter at han ikke vil forlenge avtalen med Odd.

– Har du snakket med klubben?

– Ja, jeg har pratet med Tore Andersen.

– Hva tenker du om kontraktsf­orlengelse?

– Jeg har meddelt både Fagermo og Andersen om at jeg ikke kommer til å skrive ny kontrakt. Det har ikke noe med økonomi å gjøre. Det har ikke noe med spilletid å gjøre. Det har ikke noe med Odd å gjøre. Jeg ønsker nye impulser. Jeg er fortsatt ung og har U21-landslaget å vise meg fram på. Den neste kontrakten jeg skriver ser jeg på som den viktigste i min karriere. Det håper jeg klubben har forståelse for.

– Den neste kontrakten blir ikke i Norge?

– Nei, jeg har vaert klar på siden jeg var 17 år at jeg ønsker å spille i utlandet. Jeg håper at det kommer et godt bud til sommeren, slik at Odd får penger igjen. Det ønsker jeg at de får.

Keeperen sier at han ikke vet om det er derfor han er benket.

– Fagermo tar ut laget, så skal jeg gjør mitt beste. Jeg gidder ikke å spekulere i om det er på grunn av det. Viljar er jo også på utgående, og jeg vet ikke om klubben har snakket med han. Vi stiller jo likt slikt sett.

PS! Engelske Nottingham Forest var i fjor på jakt etter Brøndbys keeper Frederik Rønnow. Hvis salget hadde gått i orden ville erstattere­n vaert Sondre Rossbach. Avtalen strandet på siste dag av dealineday i august i fjor.

▶ Nils-Tore Olsen og Pål Lundsholt

 ??  ??
 ?? FOTO: PÅL LUNDSHOLT ?? Haugesund i LSK-hallen.
FOTO: PÅL LUNDSHOLT Haugesund i LSK-hallen.
 ?? BEGGE FOTO: BJØRN BORGE ?? NEI: Sondre Rossbach (foran) vil ikke skrive ny kontrakt og vrakes av Dag-Eilev Fagermo. Viljar Røsholt Myhra (bak) vil ikke skrive ny kontrakt før han får se at han gis spilletid.
BEGGE FOTO: BJØRN BORGE NEI: Sondre Rossbach (foran) vil ikke skrive ny kontrakt og vrakes av Dag-Eilev Fagermo. Viljar Røsholt Myhra (bak) vil ikke skrive ny kontrakt før han får se at han gis spilletid.
 ??  ?? BESTEMT: Dag-Eilev Fagermo.
BESTEMT: Dag-Eilev Fagermo.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway