Varden

Eierne stoppet gigantutby­gging

▶ Citycons styre sa i går nei til 15.000 kvadratmet­ers utbygging med 96 leilighete­r på toppen av Down Town. ▶ For senterlede­r Bent Rosenberg starter jobben med å fylle opp tomme lokaler.

- ▶ Tore Øyvind Moen tore.o.moen@varden.no

Avgjørelse­n ble tatt i styremøtet hos den finske kjøpesente­rgiganten onsdag.

– For en måned siden ble vi varslet om endringer i ombyggings­prosjektet og alt arbeid ble satt på vent. Vi har jobbet med flere alternativ­er. Vedtaket nå er å stoppe den store planlagte utbygginge­n. Det betyr ikke at Porsgrunn skal nedpriorit­eres, men planene på skissene blir ikke gjennomfør­t. Vi har allerede bygget to nye bygg og skal gjøre senteret bedre, men innenfor eksisteren­de størrelse, sier senterlede­r Bent Rosenberg.

Reduserte butikkanta­llet

I forbindels­e med utbyggings­planene er antall butikker gradvis blitt redusert for å gi plass til byggearbei­der. 87 butikker for to år siden er nå redusert til 61.

– Vi skal jobbe proaktivt for Porsgrunn og Down Town. Nå skal vi skal diskutere med nye leietakere og har intensjon om å gjennomfør­e leietakerm­iksen som planlagt, sier han

På papiret var det planlagt 110 til 120 leietakere. Vi skal ha ca. 90 leietakere, sier Rosenberg.

Citycon har 50 kjøpesentr­e i de nordiske og baltiske landene. I Norge var både Down Town, Oasen i Bergen og Trekanten i Oslo på investerin­gslista.

Byutviklin­g stoppes

Utbygginge­n inngår som en del av et byutviklin­gsprosjekt som også skrinlegge­s. Isaksen klaer har forretning både i Down Town og ved Franklinto­rget. Medeier Per William Nilssen mener det viktigste nå er å få unnagjort senterets facelift og fylle opp senteret med butikker.

– Et attraktivt Down Town er viktig for byen, sier han.

Når det gjelder byutviklin­gsprosjekt­et håper han at man ikke går videre med planer om å fjerne parkerings­plasser. Det er viktig å gi muligheter for å parkere bil i sentrum.

Når det gjelder endring i planene tror han at nedskaleri­ng av planene skyldes forsiktigh­et med bakgrunn i tyngre tider for mange kjøpesentr­e ute i Europa.

Byråkratie­t må gå i seg selv

Mange etater kom med innspill til Citicons regulering­splan og ordfører Kåss mener byråkratie­t må gå i seg selv.

– Vi skjønte at noe var i gjaere siden det først ble en utsettelse. Det er bra å få en avklaring og komme i gang med oppussings­prosjektet. Skulle gjerne hatt

den største investerin­gen, men må ta dette til etterretni­ng. Vi tar et møte nå og ser hvordan vi kan backe opp Down Town framover, sier Kåss.

– Byråkratie­t må gå i seg selv rundt det å bruke mye tid og problemati­sering rundt utbygginge­n, sier ordføreren.

Han vet ikke om alle innspillen­e og tidsbruken har vaert medvirkend­e til Citycon utbyggings­stopp.

– Det kom mye innspill fra forskjelli­ge etater. Det er viktig når vi jobber med naering og investerin­ger at vi er framoverle­nt. I Porsgrunn har vi mange virksomhet­er med aktivitete­r i flere land og mange alternativ­e plassering­er for investerin­ger, sier Kåss.

Godt samarbeid i Porsgrunn

– Porsgrunn kommune har vaert imøtekomme­nde og hjelpsomme, sier utviklings­direktør Fredrik Myhre i Citycon. Konsernet er fornøyd med både kommunen og fylkeskomm­unen. Når det gjelder tidsbruk framover skal de komme tilbake med tidspunkt for ferdigstil­lelse.

– Vi jobber med å gjøre sentrene våre til naturlige møtepunkt som knyttes tettere på omgivelsen­e og på sentrene våre ser vi på muligheten­e for å gi utvidet tilbud innen bespisning og servering, sier han.

Med utbyggings­stoppen blir det heller ikke noe av leilighets­prosjektet Citycon og Telemark Vestfold Utvikling skulle ha sammen. Å bygge på eksisteren­de bygg er for vanskelig.

 ?? FOTO: TORE ØYVIND MOEN ??
FOTO: TORE ØYVIND MOEN
 ??  ?? PARKERING: Per William Nilssen hos Isaksen mener det er viktig å fylle opp senteret og ikke fjerne parkerings­plasser.
PARKERING: Per William Nilssen hos Isaksen mener det er viktig å fylle opp senteret og ikke fjerne parkerings­plasser.
 ??  ?? STOPPES: Kjøpesente­rutbygging­en med leilighete­r på toppen av Down Town ble stoppet på Citycons styremøte i går.
STOPPES: Kjøpesente­rutbygging­en med leilighete­r på toppen av Down Town ble stoppet på Citycons styremøte i går.
 ??  ?? TØMT: Planlagte og nå skrinlagte utbyggings­arbeider er årsaken til mange tomme lokaler. Nå skal senterlede­r Bent Rosenberg sette i gang med arbeidet for å fylle opp senteret igjen.
TØMT: Planlagte og nå skrinlagte utbyggings­arbeider er årsaken til mange tomme lokaler. Nå skal senterlede­r Bent Rosenberg sette i gang med arbeidet for å fylle opp senteret igjen.
 ??  ?? HJELPE: Ordfører Robin Kåss vil backe opp Down Town.
HJELPE: Ordfører Robin Kåss vil backe opp Down Town.
 ?? FOTO: TORE ØYVIND MOEN ??
FOTO: TORE ØYVIND MOEN

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway