Varden

De over 60 og glatte fortau

- Per Arne Rennestrau­m journalist

Den skal tidlig laere å ramle på isen som god pensjonist skal bli. Egentlig er det ganske greit at det er såpass vanskelig å komme seg helskinnet fra A til B nå om dagen. Kommunen er så opptatt med å fortelle oss at vi må begynne å sykle og gå til jobben at den ikke har tid til å strø fortauene. Dette gir oss ungfoler på drøye femti god øving i påvente av pensjonist­tilvaerels­en, da man jo skal gå til og fra kafeen hver dag for å spise fyrstekake. Gjerne med hendene på ryggen, lua på snei og litt kledelig podagra i høyrefoten. For tiden er det vanskelig å gå mer enn 78 meter uten å nesten falle. Som regel greier en å ta seg inn i siste liten, spesielt hvis tyngdepunk­tet er sånn passe lavt. Det gjelder å holde lårhalsen intakt og ubesudlet så lenge som mulig og helst enda lenger enn det. Det er ikke bare det at det er så glatt. Underlaget er i tillegg ujevnt. Alt er med andre ord galt, spesielt i nedoverbak­ker der bare de mest innbarka med avtalefest­et pensjon våger seg. Oppoverbak­ker er noe tryggere.

Det er sikkert mange gode råd å lese i bladet «Vi over 60», som nå har begynt sin sjarmoffen­siv for å få mindreårig­e på bare 53 år til å tegne et abonnement. Man ble for øvrig ganske overrasket da man, på et tannlegeko­ntor, så Rune Larsen på førsteside­n av det gode bladet. Rune Larsen kan da ikke vaere så gammel, han som bare nynner på moderne popmusikk og spretter rundt som en ungdommeli­g 40-åring.

Folk over 60 er da ikke stjerner innen populaermu­sikken. Folk over 60 har opplevd krigen, gått på framhaldss­kolen og spist Krone-Is da den bare kostet 30 øre. Blir 68-åringene yngre nå, må vi snart kreve at de begynner å jobbe igjen. De kan vel settes til å strø fortauene slik at ungdommen slipper å slå seg forderva før oppnådd broddealde­r.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway