Varden

BLÅGRØNN, ELLER TRE NYANSER I BLÅTT?

-

▶ I Jeløya-erklaering­en går de tre regjerings­partiene inn for å begrense kommunenes muligheter til å skaffe seg inntekter gjennom eiendomssk­att.

Ved å senke grensen for eiendomssk­att fra 7 til 5 promille, vil Porsgrunn miste om lag 25 millioner i inntekter. Uten disse inntektene ville ikke Porsgrunn i utgangspun­ktet hatt økonomi til å bygge ny svømmehall og dobbelthal­l på Kjølnes.

Byggingen av idrettsanl­eggene er i full gang, utgiftene påløper, og

det er vanskelig å se at et inntektsta­p på 25 millioner kan gjøres uten omfattende kutt i eldreomsor­g eller tjenester for barn og unge.

For å få endene til å møtes, velger ni av ti kommuner å kreve inn eiendomssk­att. Som følge av mangeårig underfinan­siering er kommunenes samla gjeld økt til nesten 500 milliarder kroner.

Ved å begrense inntektene settes kommunene i en alvorlig klemme. Mens regjeringe­n flagger at den står på folkets side med løfter om mindre skatt, er det kommunepol­itikerne som må gjennomfør­e de kuttene som er nødvendig for at løftene skal innfris.

Vi merker oss at Naeringsli­vets Hovedorgan­isasjon ikke støtter dette forslaget, og at NHO anser det som uheldig for naeringsut­viklingen.

Porsgrunn SV oppfordrer KrF til ikke å vaere med på høyreparti­enes skattepoli­tikk, og til å sikre at det kommunale selvstyret ikke svekkes.

Årsmøtet i Porsgrunn SV

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway