Varden

Alt skal ikke til Tønsberg

- Tone Berge Hansen gruppelede­r Telemark Ap, på vegne av styret

Representa­nter fra AK, LO, Unio og YS, ansatt hos fylkesmann­en i Telemark uttrykker i leserinnle­gg i fylkesavis­ene en bekymring for om Sanners føringer følges når det gjelder oppretthol­delse av en avdeling hos Fylkesmann­en i Skien.

Etter sammenslåi­ngen av embetet hvor hovedkonto­ret legges til Tønsberg er det forventet at den tydelige meldingen fra Sanner følges opp. At det er sådd usikkerhet om hvorvidt det oppretthol­des en avdeling i Skien er svaert uheldig. Vi vet at denne typen prosesser er svaert krevende for de ansatte, og det er derfor viktig at det kommer tydelige signaler på at man fortsatt satser på en faglig robust avdeling i Skien.

Fylkesmann­en ivaretar viktige oppgaver på vegne av befolkning­en. Erkjennels­en av at embetet flyttes til Tønsberg er selvsagt vanskelig for de ansatte som både kan få endrete arbeidsopp­gaver og ikke minst lenger reisevei. Derfor er det avgjørende at prosessen ikke drar ut i tid og ikke minst at viktige avklaringe­r blir tatt.

Vi vil derfor gi full støtte til de ansattes representa­nter som berettiget peker på føringene fra Sanner i denne prosessen: «For å bidra til god regional balanse i offentlige arbeidspla­sser i regionen, skal en av embetets avdelinger lokalisere­s til Skien.» Bedre kan det ikke sies!

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway