Varden

Ble aldri spurt

Gjerpen-kaptein Andrea Rønning ønsker bedre begrunnels­e fra styret i trenersake­n.

- Nils-tore.olsen@varden.no

▶ Gjerpen-kaptein Andrea Rønning er oppgitt over at spillergru­ppa aldri ble spurt i forkant av styrets nei til Ketil Arntzen. – Ingen av oss ante noe om dette, sier Rønning.

Gjerpen-kaptein Andrea Rønning sier at spillerne fikk sjokk og at de aldri ble tatt med på råd i forbindels­e med styrets valg om å avslutte samarbeide­t med Ketil Arntzen etter den innevaeren­de sesongen.

– Vi ble både overrasket og sjokket. Ingen av oss ante noe om dette, sier bakspiller­en som har hatt Ketil Arntzen som trener i flere år.

– Jeg har ikke noe imot Ketil og skulle gjerne sett at han fortsatte som trener også.

– Har styret spurt deg som kaptein eller spillergru­ppen om hva dere mener om trenersitu­asjonen?

– Nei, styret har ikke spurt om vår mening. De burde gjort det og sjekket om det var noe misnøye. Jeg har ikke oppfattet at det finnes misnøye mot Ketil og jeg tror heller ikke at det er tilfelle. Da snakker jeg ikke om at noen av og til er sure fordi man ikke får spille det man ønsker. Slik skal det vaere.

Hva med Fagermo?

«Klubben legger til grunn at det er ønskelig å se framover og skape nytt engasjemen­t i og rundt klubben. Et trenerskif­te foran 2018/2019 sesong er da ønskelig for å kunne utvikle både klubben og organisasj­onen mot nye høyder», skrev klubben i en pressemeld­ing som ble sendt ut onsdag kveld.

– Akkurat nå er jeg skuffet over ledelsen fordi jeg ikke forstår verken avgjørelse­n eller begrunnels­en. At man skal si at sju år er nok når resultaten­e er gode, er mildt sagt merkelig. Vi har hatt framgang hvert år og holdt oss i eliteserie­n. Denne sesongen har vi like mange poeng nå som i hele forrige sesong til sammen. Vi spurte en ekstra gang om dette var den eneste begrunnels­en styret hadde. Det sto de for. Ser man på Odd så har jo de en trener som har vaert lenger i klubben. De har vel gjort det greit, spør Rønning retorisk.

Ikke enstemmig

Varden har fått vite at det var to personer som stemte for at Arntzen skulle fortsette. Det var sportslig leder Jan Ove Grave og Helen Lia, den eneste i styret med erfaring som tidligere topphåndba­llspiller.

Grave trakk seg umiddelbar­t etter styremøtet (se sak til høyre)

– Tror du som kaptein at alle i styret som valgte å stemme for at Arntzen må gå etter sesongen har den rette kompetanse­n til det?

– Det er jo noen som har fulgt med i flere år, men så sier de jo også selv at de ikke har så god kontroll på det som er rundt selve håndballen. Så derfor er jeg usikker på om alle i styret har kompetanse nok til å vur-

dere om kontrakten til en trener for et eliteserie­lag skal avsluttes, eller ikke. Men jeg tror nok de har mye kompetanse på andre ting.

Kapteinen stusser også over andre opplysning­er som har kommet fram.

– Vi har fått vite at noen av styremedle­mmene ikke skal vaere med videre etter årsmøtet 1. mars. Da er det jo veldig rart at de skal vaere med på å ta en slik avgjørelse.

Frykter masseflukt

Bakspiller­en vil ikke svartmale situasjone­n, men sier at hun frykter flere vil vurdere andre klubber.

– Spillerne skal ha en prat en av de naermeste dagene og avklare hva jentene vil og tenker.

– Frykter du at mange spillere vil forsvinne?

– Det kan vaere en mulighet, men jeg kan ikke si noe sikkert. Jeg regner med at styret har tenkt på det og handler deretter.

– Er du redd for at Arntzen skal gi beskjed om at han trekker seg umiddelbar­t og at dere står uten trener?

– Nei. Jeg er ganske sikker på at Ketil setter jentene først, uansett hvor skuffet og såret han er. Det har han alltid sagt og gjort. Nå må og skal vi legge dette til side og tenke på treninger og kamper. Onsdag har vi en viktig kamp mot Sola. De poengene skal vi ha!

I likhet med treneren har kapteinen en avtale på ett år med opsjon på ett til. Opsjonen gjelder for begge parter og man må gi beskjed før 1. mars om man ikke ønsker å benytte seg av det andre året.

– I dag vet jeg ikke hva jeg kommer til å gjøre i forhold til opsjonen. Jeg må tenke meg om.

▶ Nils-Tore Olsen

 ??  ?? FLERE SVAR: Gjerpen-kaptein Andrea Rønning er spillernes talsperson. Hun sier at de ikke har fått nok svar av klubbens styre og at treneren derfor har deres støtte.
FLERE SVAR: Gjerpen-kaptein Andrea Rønning er spillernes talsperson. Hun sier at de ikke har fått nok svar av klubbens styre og at treneren derfor har deres støtte.
 ?? SPORT: HÅNDBALL FOTO: PÅL LUNDSHOLT ??
SPORT: HÅNDBALL FOTO: PÅL LUNDSHOLT
 ?? FOTO: PÅL LUNDSHOLT ??
FOTO: PÅL LUNDSHOLT

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway