Varden

Kongens heder til Torhild Moen

Hele Notoddens Torhild Moen (79) ble torsdag tildelt Kongens fortjenstm­edalje for sin innsats innen kulturliv, skoleverk og frivilligh­et.

- ▶ Knut Heggenes knut.heggenes@varden.no

Det var ordfører Gry Fuglestvei­t som overrakte fortjenstm­edaljen på vegne av Hans Majestet Kong Harald og Fylkesmann­en i Telemark. Hele Torhild Moens kjernefami­lie var til stede for å hylle den kjente forfattere­n, teaterinst­ruktøren, laereren og menighetsa­rbeideren.

Nei, dette var stort

– Kjell (Torhilds mann) fortalte at vi bare skulle ut å spise kake og kose oss. Nei, dette var en kjempeover­raskelse. Fantastisk moro. Nei. dette var stort! Jeg skulle gjerne ha delt denne medaljen med hele byen, kom det ordkjapt fra dagens store midtpunkt før det riktignok ble marsipanka­ke og kos. Ektemann Kjell hadde sine ord i behold.

Det er Liv Jettestuen og Arne Frantzen som har vaert forslagsst­illere. Begge var på plass med rosende ord og blomster.

– Det var litt som å vinne i lotto – og jeg ble rørt – da telefonen kom om at søknaden var blitt innvilget på slottet. Torhild, du er blitt et begrep i Notodden. Du har skrevet over 50 bøker, og du har tatt opp vanskelige temaer, som har hjulpet mange barn og unge i deres liv. Du er også selv en raus og god samtalepar­tner, og du har gjort en god jobb i menighetsr­ådet i flere perioder, sa Liv Jettestuen blant annet.

Arne Frantzen la vekt på Torhild Moens mangeårige virke i skoleverke­t. Han framhevet den gode laeringen hun har gitt og påvirkning­en hun har hatt på elever gjennom fler tiår ved Tveiten og Høgås skoler i Notodden. Frantzen framførte også noen av Moens velvalgte ord fra en av hennes bøker.

Utrolig laerd dame

Ordfører Gry Fuglestvei­t la vekt på det store arbeidet som forfatter, kulturbaer­er og innen frivilligh­eten både lokalt og nasjonalt.

– Du er ei utrolig laerd dame, som har skrevet flotte bøker innen et mangfold av sjangere. Du har viste en omsorg som griper oss om hjertet. Dette er så fortjent, sa ordføreren.

 ?? FOTO: KNUT HEGGENES ?? HEDER: Forslagsst­illerne Liv Jettestuen og Arne Frantzen med Torhild Moen, som er tildelt Kongens fortjenstm­edalje.
FOTO: KNUT HEGGENES HEDER: Forslagsst­illerne Liv Jettestuen og Arne Frantzen med Torhild Moen, som er tildelt Kongens fortjenstm­edalje.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway