Varden

Foreslår 20 prosent rabatt

Bård Hoksrud (Frp) fikk torsdag et flertall i Telemark fylkeskomm­unes samferdsel­sutvalg med på å øke bomrabatte­n både for tungbiler og for personbile­r med brikke til 20 prosent.

- ▶Tore Svarverud tore.svarverud@varden.no

▶ SKIEN Hoksrud er både stortings-, fylkesog kommunepol­itiker. Nå hadde han prioritert fylkespoli­tikken, hvor samferdsel­sutvalget hadde mange store saker på sin agenda.

Både små og store

Saken som var oppe dreide seg egentlig om rabattordn­inger og tak på antall passeringe­r som tunge kjøretøyer må betale for. Det er snakk om en tilpasning av reglene i Bypakke Grenland til nasjonale regler. Det har også kommet mye kritikk mot Bypakke Grenland for mangelen på rabattordn­inger for naerings- trafikken. Rabatten som nå ble vedtatt er en respons på den kritikken. Men Hoksrud mente det var rimelig om også privatbile­r får glede av økt rabatt.

60 per måned

Passerings­taket som ble innført fører til at ingen biler med bombrikke må betale for mer enn 60 passeringe­r per måned.

Men Hoksrud mente det var rimelig at også personbile­r får øke rabatter.

Han fikk støtte fra et flertall av fylkespoli­tikerne, som dermed har bestemt at både tunge og lette kjøretøy skal få 20 prosent rabatt, forutsatt at bilen er utstyrt med elektronis­k bom- brikke. Mer enn 90 prosent av bilene i Grenland har nå det.

Ikke endelig avgjort

Stemmetall­et for Hoksruds todelte forslag var 7 mot 4 og 8 mot 3 stemmer.

Saken er ikke endelig avgjort. Den skal blant annet videre til fylkesting­et og til de øvrige partene i samarbeide­t rundt Bypakke Grenland, det vil si Statens vegvesen og kommunene Skien, Porsgrunn og Siljan.

Indeksregu­leres

Fylkesrådm­annens forslag var at prisen for bompasseri­nger med brikke skulle vaere kr 16,65 og 23,30 for lette kjøretøyer utenfor og i rushtida. For tunge kjøretøy skulle prisen vaere henholdsvi­s kr 27,30 og 38,22. Nå blir den altså 10 prosent lavere enn dette, vel å merke dersom dette blir enden på saken.

Takstene skal indeksregu­leres i tråd med prisstigni­ngen, og skal rundes av til naermeste hele kroneverdi.

De nye rabattordn­ingene gjelder etter vedtak fra 1. januar i år.

 ?? ARKIVFOTO ?? BILLIGERE: Bård Hoksrud fikk flertall for øke bom-rabatter i bomringen i Grenland, både for tunge og lette kjøretøy i og utenfor rushtida.
ARKIVFOTO BILLIGERE: Bård Hoksrud fikk flertall for øke bom-rabatter i bomringen i Grenland, både for tunge og lette kjøretøy i og utenfor rushtida.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway