Varden

Gro har laget en app for skilte foreldre

Etter samlivsbru­dd for noen år siden fikk Gro Tynning ideen til en app. Den skal gjøre hverdagen litt enklere for skilte foreldre.

- ▶ med logistikke­n. ▶ tone.lensebakke­n@varden.no

– Jeg har jobbet med appen i over tre år. Det har gått mye tid og mye penger på dette, men det har vaert en laererik prosess for en utålmodig og lite teknisk sjel, forteller Gro Tynning.

Appen hun har utviklet heter SharingKid­s og er en kalenderap­p for skilte foreldre og deres barn. Den er nå å finne på google play og vil komme på app store innen et par uker.

– Den er på engelsk med en testperiod­e på to uker. Deretter koster den 10 dollar for et år. Den går ut på at foreldre med felles barn og med delt bosted kan ha oversikt over hvor barna er når, de kan bytte dager og legge inn beskjeder om bursdager, skole og aktivitete­r. Barna kan også få lesetilgan­g, forklarer Tynning.

Har kostet 150.000 kroner

Det var et samlivsbru­dd som ga ideen til det hele.

– Selv om minstemann vår var ganske stor og kommunikas­jonen var bra, så ble det en del sms, messenger og mail. Det var da jeg begynte å tenke på å lage en app.

– Selve ideen var det enkleste. Men, det å utvikle en app tar ofte lengre tid og koster mer penger enn man tror. Jeg måtte skaffe meg noen utviklere, men de la ned selskapet sitt halvveis i prosjektet og de første 60.000 kronene gikk tapt, forteller Tynning.

Hun er i full jobb og utviklinge­n av appen har blitt gjort på fritiden.

Med hjelp fra familien fikk hun etter hvert kontakt med utviklere i utlandet, investerte 75.000 til og fortsatte med dem.

– Det var litt utfordrend­e at alt gikk på engelsk, saerlig det tekniske, men jeg har fått mye hjelp fra en god venn underveis. Det har nok gått rundt 150.000 kroner til nå. Jeg tror det er vanskelig å få en god app til under 100.000 kroner, sier hun.

Vil gjøre det lettere for folk

Tynning tror ikke det er noen liknende apper på markedet i Norge.

– Det har vaert noen danske og amerikansk­e, men de har sjeldent vaert tilgjengel­ige på både IOS og Android. De har heller ikke vaert spesifiser­t på foreldre som deler barn med ulikt bosted.

Tynning er spent på mottakelse­n.

– Det er klart at jeg er. Jeg håper den kan bidra til bedre kommunikas­jon for foreldre og barn som allerede er i en krevende periode e, avslutter hun.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? KLAR MED APP: Porsgrunns­kvinnen Gro Tynning har brukt over tre år på å utvikle appen som lanseres i disse dager. Den skal hjelpe skilte foreldre
FOTO: PRIVAT KLAR MED APP: Porsgrunns­kvinnen Gro Tynning har brukt over tre år på å utvikle appen som lanseres i disse dager. Den skal hjelpe skilte foreldre
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway