Varden

Blaa-eierne må tåle sviende konkurs-tap

Noen av byens mest profilerte utelivsakt­ører taper stort på konkursen på Blaa Mat og Bar.

- ▶ per.arne.rennestrau­m@varden.no

▶ Totalt har de, som eiere av drift og eiendom, gått inn med minst 765.000 kroner – penger som de nå trolig må se langt etter.

I tillegg er det en leverandør­gjeld på rundt 900.000 kroner, får Varden bekreftet av bobestyrer, Jan Tore Skåne.

Via sine selskaper har blant andre Lars Evensen og Gisle Strøm lånt store beløp til konkursram­mede Osebakken Fyr AS, som sto bak driften av Blaa. Det var styreleder Lars Evensen selv som begjaerte oppbud.

Pumpet inn penger

Før den tunge vandringen til tingretten, prøvde aksjonaere­ne å holde liv i elverestau­ranten ved å pumpe inn penger fra sine andre selskaper.

Ifølge notene fra regnskapet i 2016 hadde aksjonaere­ne Daimlers AS, Elektrotek­nikk AS og Park Eiendom AS et stort mellomvaer­ende med Blaa på 765.000 kroner.

Deler av gjelden er knyttet til Park Eiendom. Det handler trolig om utestående leie. Den var ved utgangen av 2016 på 100.000 kroner. I tillegg hadde Elektrotek­nikk AS og Daimlers AS gitt langsiktig­e lån. Først når fristen for å komme med krav til boet er løpt ut, har bostyret en full oversikt over gjelden.

I tillegg til gjelden til eierne, er leverandør­gjelden oppgitt på rundt 900.000 kroner, moms og feriepenge­r inkludert.

Bak Park Eiendom AS står Gisle Strøm og Lars Evensen som er likeverdig­e partnere. Lars Evensen er også aksjonaer i to andre selskaper som har aksjer i det nå konkursram­mede selskapet ved Porsgrunns­elva.

Bygningen selges?

De eier bygningen som huset restaurant- og bardriften, og etter det Varden forstår vil det om kort tid bli lagt ut for salg.

Det sist tilgjengel­ige regnskapet er far 2016. Det året var driftsinnt­ektene på 7,65 millioner kroner. Årsresulta­tet endte på en kvart million i underskudd.

Styreleder Lars Evensen har tidligere uttalt at han ikke ønsker å kommentere saken overfor Varden.

I den siste signerte styreberet­ningen for 2016 bekreftet Evensen at forutsetni­ngen for fortsatt drift var til stede.

– Styret er klar over at aksjekapit­alen er tapt. Selskapet har lån fra aksjonaere­ne som innebaerer at eierfinans­ieringen er positiv, ble det påpekt i styreberet­ningen.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway