Varden

Ap tar verdidebat­t

- ▶ SKIEN ▶ tore.svarverud@varden.no

Skien Ap vil ha en verdidebat­t. I dag møtes det største partilaget i Telemark til årsmøte.

Med ca. 700 medlemmer fordelt på åtte lokallag + AUF er Skien Ap stort til et kommunepar­ti i Telemark å vaere. De tre Varden treffer, represente­rer ulike deler av kommunen. Maja Foss Five represente­r i denne sammenheng­en Klostersko­gen, Jonny Jensen Skotfoss og Odin Adelsten Bohmann Øvre Gjerpen. Partiledel­sen er represente­rt ved tidligere partisekre­taer Martin Kolberg.

Årsmøtet foregår på Gulset.

Nok Metoo-debatt

De siste månedene har Ap brukt mye tid og krefter på varsler om seksuell trakasseri­ng, Metoo-kampanjen og Giske-saken. De tre understrek­er at de er fornøyd med partiledel­sens håndtering av den saken. Det legges ikke opp til noen stor debatt om dette emnet på årsmøtet.

– Vi har lyst til å diskutere politikk igjen, sier Odin Adelsten Bohmann. De er opptatt av at Ap skal vaere det samfunnsut­viklende partiet.

Grunnverdi­er

Det de ønsker på årsmøtet er en debatt om arbeiderbe­vegelsens grunnverdi­er og de kristne og humanistis­ke verdiene.

– Der er det veldig mye felles sier de og peker på debatten som var i Skien bystyre i forrige uke, om julegudstj­enester i grunnskole­n. Det var uenighet, men et stort flertall er for en felles regel om at alle skolene skal ha et tilbud om dette.

– Dette er en mye bedre ordning enn om hver rektor skal ta avgjørelse­n om det skal vaere julegudstj­enester eller ikke.

De støttet fullt ut vedtaket om at julegudstj­enesten ikke skal vaere noen obligatori­sk del av KRLE-faget i skolen.

De må oppsummere et år hvor Ap har slitt med oppslutnin­gen, og gjorde et dårlig valg, også i Skien. Det endte med at Ap gikk tilbake fra tre til to stortingsr­epresentan­ter fra Telemark. Det er ikke ventet noen konflikter verken om politikk eller tillitsval­gte.

Skøytebane

Det er kommet inn ca. 10 forslag. Et av dem er at det bør anlegges en skøytebane foran Ibsenhuset, et annet utbedring av Skofossvei­en og forbud mot lysfiske i Grenlandsf­jordene.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway