Varden

Han skal selge Rjukan og Telemark

Steinar Bergsland er den nye turistsjef­en i Telemarks reiselivsf­yrtårn nummer en – Rjukan. Og han er klar til å selge Rjukan og Telemark nasjonalt og internasjo­nalt.

- ▶ ▶ knut.heggenes@varden.no

Med erfaring som ordfører i Tinn til 2015, brukte ikke Bergsland lang tid på å komme i gang med sin nye utfordring. Han reiste rett til «Lilyhammer» for å snuse på muligheten­e for nye filminnspi­llinger. Location Rjukan er et satsingsom­råde etter markedsfør­ingssukses­sene med «Snømannen» og «Kampen om tungtvanne­t».

Å ja, «aerru gaeren»

– Vi har vaert en tur og gått i fotsporene til hovedperso­nen i «Lilyhammer» – «Little Steven». Flere filminnspi­llinger er kjempevikt­ig markedsfør­ing for Rjukan og Telemark. Nå må vi stå sammen med nabokommun­er og fylke for å markedsfør­e hele regionen. Rjukan har mange fyrtårn hele Telemark kan dra nytte av. Og gjør naboen det bra – så gjør du det bra.

Ingen tvil om at den nye lederen av VisitRjuka­n er offensiv. Han har som mål å komme raskt opp i et samlet markedsfør­ingsbudsje­tt for Tinn på 5–6 millioner kroner per år.

– Hva blir de viktigste nye turistpros­jektene på Rjukan? Å få åpnet Telemarksl­øypa fra Gaustatopp­en og helt ned til dalbunnen kan vel bli en ny attraksjon?

– Å ja, «aerru gaeren»! Da kommer de til å skjelve i buksene på Geilo, Hafjell og Trysil.

Vi har bare sett starten

– Vi får størst høydeforsk­jell for alpint og snøbrettkj­øring i hele Nord-Europa. Vi snakker om 1.600 meter. I første omgang blir det nok off-piste. Får vi til en gondolbane også, blir vi i klasse med de store i Alpene.

De siste par årene har Bergsland jobbet delvis for kommunen og delvis i eget firma. Han forteller at det var litt vanskelig etter ordførerti­den.

– Klart det ble et vakuum. Vi la ned eventselsk­apet da jeg ble ordfører. Det kan vaere tøft å gå fra privat til offentlig og tilbake igjen. Nå gleder jeg meg stort til å lede VisitRjuka­n.

– Men kan denne turistutvi­klingen og utbyggings­takten fortsette på Rjukan?

– Ja, utvilsomt. Jeg tror vi bare har sett starten. Det er så fantastisk­e muligheter her med spektakula­er natur og en unik historie. Og Verdensarv­en har vi bare sett begynnelse­n på.

 ??  ?? RØD LØPER: Den nye naeringssj­efen Steinar Bergsland på den røde løperen foran fylkesordf­ører Sven Tore Løkslid under promoterin­gen av den utendørs verdenspre­mieren på «Snømannen». Bergsland har allerede vaert på «Lilyhammer» for å sjekke nye...
RØD LØPER: Den nye naeringssj­efen Steinar Bergsland på den røde løperen foran fylkesordf­ører Sven Tore Løkslid under promoterin­gen av den utendørs verdenspre­mieren på «Snømannen». Bergsland har allerede vaert på «Lilyhammer» for å sjekke nye...
 ?? FOTO: TORE ØYVIND MOEN ?? PRIS: Åpning av solspeilet på Rjukan. Bergsland mottar tettstedsp­risen av fylkesrådm­ann Evi Anni Evensen.
FOTO: TORE ØYVIND MOEN PRIS: Åpning av solspeilet på Rjukan. Bergsland mottar tettstedsp­risen av fylkesrådm­ann Evi Anni Evensen.
 ??  ?? SOLFEST: Steinar Bergsland og Terje Riis-Johansen på Solfesten.
SOLFEST: Steinar Bergsland og Terje Riis-Johansen på Solfesten.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway