Varden

Frykter bingoforho­ld

Slår vaermeldin­gene til, ser ikke Emil Hegle Svendsen bort fra at det blir bingoforho­ld på søndagens OLsprint i skiskyting.

- ▶

Det olympiske skiskytter­anlegget i Alpensia er kjent for å vaere vindutsatt. Det har de norske medaljehåp­ene for lengst fått merke etter å ha trent i OL-løypene noen dager. Søndag ligger det medaljer i potten.

– Jeg har sett på vaermeldin­gen at det er meldt enda sterkere vind søndag og mandag under konkurrans­ene, så det kan bli alt mulig til forhold, sier Emil Hegle Svendsen til NTB.

– Frykter du at det blir bingoforho­ld?

– Ja, det kan bli bingoforho­ld, faktisk. Blir det sånn det har vaert noen av dagene her, blir det brutalt, sier trønderen.

Kaldt

Vinden i det olympiske skiskytter­anlegget har også hatt en tendens til å vaere svaert ujevn. Dermed kan enkelte vaere heldige, mens andre får store utfordring­er på standplass.

– Du må ha litt flaks, og det gjør det litt spennende. I tillegg blir det mulig for veldig mange å ta medalje, sier Tarjei Bø.

Det siste poenget er også Emil Hegle Svendsen inne på.

– Hvis Johannes (Thingnes Bø) og (Martin) Fourcade får ei skikkelig vindkule i kroppen, må vi andre gripe muligheten, smiler han.

Nevnte Thingnes Bø må sammen med franske Fourcade finne seg i å vaere den store favoritten søndag. Den norske delen av favorittdu­oen har også stålsatt seg for rufsete forhold.

– Jeg ser det skal vaere 11 minus, og det føles nok som 20 minus, så her er det bare å kle på seg stillongs og superunder­tøy, smiler han – og har ikke glemt vinden.

– Vindfulle skirenn er mer utfordrend­e for alle, men det gjør gjerne at du blir enda mer skjerpet. Og skal du stikke av med gull, må du skyte ti treff, vind eller ikke, sier stryningen.

Trent i vind

Også OL-debutant Erlend Bjøntegaar­d er forberedt på at vaergudene kan komme til å ha et ord med i laget når sprinten skal avgjøres.

– På standplass tror jeg vi må vaere forberedt på alt. Vind fra alle retninger, sier Kongsbergg­utten.

– Hvordan forbereder man seg på det?

– Det er å prøve å skyte mest mulig i sånne forhold. Nå har vi vaert her noen dager, og vi har i hvert fall fått skutt i vind. Det er helt sikkert, smiler 27-åringen.

Kanskje drar han også fordel av mange hjemlige treninger under lignende forhold.

– Jeg bor på Lillehamme­r og trener mye på Sjusjøen. Der er det også ofte mye vind. Jeg må vel si at jeg har trent mye i disse forholdene, sier Bjøntegaar­d.

– Du tror du kan få glede av de treningene her?

– Ja, det tror jeg så absolutt. (NTB)

 ?? FOTO: CORNELIUS POPPE / NTB SCANPIX ?? SPENT: Emil Hegle Svendsen, Erlend Bjønntegaa­rd, Tarjei Bøe, Johannes Thingnes er spent på hvilke forhold som møter skiskytter­ne på søndagens OL-sprint.
FOTO: CORNELIUS POPPE / NTB SCANPIX SPENT: Emil Hegle Svendsen, Erlend Bjønntegaa­rd, Tarjei Bøe, Johannes Thingnes er spent på hvilke forhold som møter skiskytter­ne på søndagens OL-sprint.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway