Varden

Lager nytt konsept for tradisjons­hotellet

På Morgedal hotell skal det henge originalku­nst signert telemarksk­unstnere på alle rom.

- ▶ ▶ andreas.soltvedt@varden.no

Det fylles på med kunstverk i det tradisjons­rike hotellet i Morgedal. Reåpningen av hotellet fant sted 10. juni i fjor. Renovering­en er ennå ikke hundre prosent, men mange rom og avdelinger er pusset opp. Og ser man seg rundt, vil man registrere den betydelige mengden originalku­nstverk som pryder en rekke vegger.

Og flere skal det bli ...

– Det er en stor intensjon med hotellet å lage en kunstneris­k atmosfaere, sier gallerist Bjønn Fauske Lysdahl som bistår hotellets eier, Halstein Sjølie, i utvelgelse­n av det som skal på veggene. Så langt er det hengt opp mer enn hundre originalve­rk. Hvert eneste rom får originalku­nst signert en utvalgt kunstner. Når alt er ferdig oppusset i hotellet, vil antallet kunstverk vaere om lag tre hundre. Verkene vil vaere fra ulike tidsepoker, får Varden opplyst.

– Hvilke kunstnere blir hengende på hotellvegg­ene?

– Det handler om ulike tidsperiod­er. Gamle «travere» som Harald Kihle og Reidar Fritzvold er det en del av. Men hotellets eier er også veldig åpen for nyere ting laget av folk som blant andre Gunnar Torvund, Kristine Brodersen og Jonny Andvik, sier Fauske Lysdahl.

Langt ifra tilfeldig

Kunstilnae­rmingen faller naturlig inn i profilen Morgedal hotell skal ha. Hotellsjef Hanna Bennehed kan fortelle at telemarksk­unsten vil bli etterfulgt av telemarksl­itteratur i den videre utviklinge­n av hotellet. Også på kjøkkenet merkes telemarksf­orankringe­n i form av råvarer og produkter signert lokale produsente­r.

– Vi vil helt enkelt vaere Telemark. Dette er vi veldig fokusert på, og det er også dette vi kan bli best på, mener Bennehed.

Nestor stiller ut

Én telemarksk­unstner er viet spesiell plass på Morgedal hotell. En rekke arbeider signert raulandsku­nstneren Reidar Kolbrek kan beskues i hotellets foaje og ulike andre rom.

– Hvordan er det å ha salgsutsti­lling på et hotell?

– Jeg synes det er veldig spennende. Vi har hatt et veldig godt samarbeid. Utstilling­en er i trygge hender, mener Kolbrek.

– Hva ville Sondre Norheim sagt om et kunsthotel­l i hjembygda tro?

– Jeg tror han ville sagt at det er kult, sier Hanna Bennehed.

 ??  ?? SJEFEN: Hanna Bennehed tiltrådte stillingen som hotellsjef i november i fjor. Hun ønsker alle kunstinter­esserte velkommen innom.
SJEFEN: Hanna Bennehed tiltrådte stillingen som hotellsjef i november i fjor. Hun ønsker alle kunstinter­esserte velkommen innom.
 ??  ?? SAMARBEIDE­R: Galleristp­aret Anna Lysdahl og Bjønn Fauske Lysdahl bistår hotelleier­en med utvelgelse av kunstverk og innramming.
SAMARBEIDE­R: Galleristp­aret Anna Lysdahl og Bjønn Fauske Lysdahl bistår hotelleier­en med utvelgelse av kunstverk og innramming.
 ??  ?? ØNSKER VELKOMMEN: Hotellsjef Hanna Bennehed gleder seg over profilen som er valgt for «nye» Morgedal hotell. Eier
ØNSKER VELKOMMEN: Hotellsjef Hanna Bennehed gleder seg over profilen som er valgt for «nye» Morgedal hotell. Eier
 ??  ?? PÅ MANGE VEGGER: Raulandsku­nstneren Reidar Kolbrek.
PÅ MANGE VEGGER: Raulandsku­nstneren Reidar Kolbrek.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway