Varden

Starter eget forlag

Forfattere­n Jørn Lier Horst vinker farvel til Gyldendal. Nå skal han gjøre nye Capitana til ett av Norges fem største forlag.

- ▶ ▶ andreas.soltvedt@varden.no

Sammen med erfarne aktører innen forlagsbra­nsjen og med Petter Stordalen som investor etablerer Jørn Lier Horst nå sitt eget forlag som får navnet Capitana. Det var Dagens Naeringsli­v som omtalte saken først. Fredag skrev Magasinet i DN at finansmann­en Petter Stordalen kupper bok-Norge sammen med en rekke sentrale aktører i bransjen.

Ting har gått veldig fort

– Det stemmer at jeg starter eget forlag og gjør dette parallelt med mange sentrale aktører i bransjen. Sammen har vi tenkt å bli en utfordrer til de store forlagene. Vi ser for oss å passere 100 millioner kroner i omsetning i løpet av neste år, sier Jørn Lier Horst da Varden ringer ham fredag kveld.

Forfattere­n forteller at det har gått kjapt unna etter at ideen om eget forlag ble født. Han forteller at fjorårets mest-solgt-lister her hjemme ble selve sporen til å etablere noe nytt og eget.

– Jeg så at jeg hadde mange titler inne på listene. I fjor ble det solgt 400.000 bøker med mitt navn på. Jeg kontaktet en som har gått fra å vaere forfatter til å bli forlegger for å søke råd hos han. Så kom Petter Stordalen inn som aktiv og engasjert investor. Petter Stordalen har også god bransjekun­nskap og tenker langsiktig, sier Jørn Lier Horst.

– Skal bli sommerens største

– Betyr dette at forfattere­n Lier Horst vil trekke seg litt tilbake til fordel for forleggere­n med samme navn?

– Nei. Jeg skal fortsatt gjøre det jeg er best på – nemlig å skrive bøker, lover forfattere­n som ikke minst ser fram til å lansere en «samarbeids-krim» på sin nye label.

– Den første bokutgivel­sen på Capitana kommer i mai. Dette er en krimbok jeg har skrevet sammen med en annen internasjo­nalt anerkjent spenningsf­orfatter, opplyser forfattere­n og forleggere­n.

– Har du et lite hint om hvem?

– Nei, ikke nå. Men boka – den skal bli sommerens store krim, uttaler Lier Horst.

Capitana er ett av tre nye forlag som inngår i konseptet Petter Stordalen har engasjert seg i. De tre forlagene har egne nisjer og skal samarbeide på tvers.

 ?? ARKIVFOTO: PER-EIRIK HEKKELSTRA­ND ?? NY FORLAGSKON­GE: Petter Stordalen blir medeier i de tre forlagene Capitana, Pilat og Gloria.
ARKIVFOTO: PER-EIRIK HEKKELSTRA­ND NY FORLAGSKON­GE: Petter Stordalen blir medeier i de tre forlagene Capitana, Pilat og Gloria.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway