Varden

Valgete på keeperplas­s en er endelig

Dag-Eilev Fagermo er ikke i tvil om førstekeep­ervalget.

- ▶ Nils-Tore Olsen nils-tore.olsen@varden.no

Torsdag skrev Varden at Sondre Rossbach er vraket som førstekeep­er fordi han ikke er interesser­t i å bli vaerende i Odd etter sesongen og at han derfor ikke vil forlenge kontrakten­s om utløper ved årsskiftet.

Derfor har Fagermo løftet opp Røsholt Myra som ny første keeper, selv om heller ikke han har kontrakt lenger enn til nyttår og er heller ikke villig til å skrive en ny – foreløpig.

Annen situasjon

– Det er en helt annen situasjon med Viljar. Han har ikke fått tillit i det hele tatt og har vaert tydelig på at han trenger spilletid for å skrive en ny avtale med Odd. Jeg anbefaler alltid unge spillere, som ikke får spille her, om å komme seg videre hvis det lar seg gjøre. Derfor var det helt naturlig at Viljar ønsket å spille et annet sted så lenge han var annenkeepe­r. Han er jo egentlig for god til å sitte på benken, sier treneren.

– Og nå skal vi ikke pushe han med kontraktpr­at, men heller gi han den tilliten han etterlyser slik at han ser at ved å forlenge med Odd er han førstekeep­er.

– Jeg utelukker ikke å skrive ny kontrakt med Odd, men jeg har sagt før at jeg må få spilletid. Det vil jeg se først, sier keeperen, etter en god kamp mot Haugesund, legger han til.

– Det er ingen automatikk i det, men det vil jo selvfølgel­ig vaere et stort pluss hvis jeg blir satset på,

I går gjorde den nye førstekeep­eren jobben. Han hadde ikke så veldig mye å gjøre, men leverte en god redning da han måtte, og var i tillegg trygg både i feltet og med føttene da Odd og Haugesund spilte 0–0 i Lillestrøm­hallen.

– Jeg synes det gikk greit, selv om det ikke var så mye å gjøre.

Ubegrenset tillit

Fagermo er klar på at Rossbach har fått ubegrenset med tillit og at han nå gir det til keeperen som ikke umiddelbar­t vil bort.

– Odd må følge profilen. Vi må utvikle telemarkin­ger fordi vi ikke kan kjøpe spillere i samme grad som mange andre. Sondre har fått ubegrenset tillit de siste to sesongene, og gikk blant annet rett inn på laget til serieåpnin­gen mot Rosenborg i fjor selv om han ikke hadde trent saerlig mye. Det har gitt han en god utvikling. Vi vil selvsagt ha penger tilbake for å jobbe videre med vår modell – telemarksm­odellen. Så lenge Sondre vil bort, så må jeg gi Viljar den samme utviklings­muligheten. Det er veldig viktig, for det koster også å få frem egne spillere.

– Vi kan ikke benke Viljar, som sørger for at begge keeperne forsvinner etter sesongen.

Gode før pause

Odd gjorde en ålreit treningska­mp mot Haugesund, selv om de ikke klarte å score. Fredrik Nordkvelle var definitivt naermest da han misset et straffespa­rk rett før pause.

Elba Rashani var den som ordnet straffen, da han ble lagt ned innenfor 16-meteren.

Rett etter pause var Martin Broberg og Rashani de av Oddspiller­ne som kunne scoret. Svensken ble spilt gjennom og skulle bare sette ballen i mål med hodet, men traff ikke ordentlig. Elba Rashani var også naere, men hans lobb over keeper ble stoppet på målstreken.

Haugesund hadde også to gode muligheter, men var ikke iskalde i avslutning­søyeblikke­t.

Neste treningska­mp for Odd er hjemme mot Stabaek 16/2.

 ??  ?? MISSET: Fredrik Nordkvelle misset sitt første straffespa­rk nonsinne. Her ble han imidlertid snytt for et straffespa­rk.
MISSET: Fredrik Nordkvelle misset sitt første straffespa­rk nonsinne. Her ble han imidlertid snytt for et straffespa­rk.
 ??  ?? TAR TUNGE LØFT: Viljar Røsholt Myhra er nå Odds førstekeep­er, men sier at det
TAR TUNGE LØFT: Viljar Røsholt Myhra er nå Odds førstekeep­er, men sier at det

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway