Varden

Fagermo ser fortsatt etter nye spillere

Dag-Eilev Fagermo er bekymret over at han ikke finner spillere som kan forsterke laget. Han mener det er i ferd med å bli hastverk.

- tom.arne.borgersen@varden.no nils-tore.olsen@varden.no

Odd-treneren har helt siden i høst jaktet ny spiss. Det har vaert prioritet nummer én, både i tidsbruk og økonomisk.

Glapp av kroken

Victor Prodell var på kroken, men sa nei til Odd etter at han var i Skien på medisinsk test.

Senere har Fagermo sjekket ut mange spisser. Uten hell.

– Nå ser det ut som om jeg må starte på igjen. Jeg satt hele helgen for å få dette til, men sånn det ser ut nå kommer det ingen inn, sier Fagermo.

Han hentet Tobias Lauritsen fra Pors som spiss, men han er ute med kyssesyke.

Spillerlog­istikken bekymrer Fagermo, for hans prioritet på spissplass­en har parkert andre overganger, som for eksempel Joakim Våge Nilsen. Mandag erkjente han at det preger ham.

– Det er skummelt. Jeg har kjørt det dit selv, men jeg greier ikke få tak i spillere nå. Nå begynner det å bli press, sier han.

Under én måned

Odd er under én måned unna seriestart mot Haugesund på Skagerak Arena. Den kampen spilles 11. mars.

– At vi ikke har fått noen inn, gjør at det blir en stressfakt­or fram mot seriestart. Nå har vi igjen et par-tre treningska­mper, og nye folk skal laeres og integreres. Vi som er så opptatt av spillestil og så videre, så tar dette tid, forklarer han.

Han sier også at Odd har seg selv å takke, for klubben rensket stallen i 2017 for å forsterke med spillere i overgangsv­induet i vinter. Så langt er bare Tobias Lauritsen og Bilal Njie signert for kontrakt.

– Trodde vi skulle klare det

– Ja, vi har valgt dette selv. De som har forlatt oss, var etter vårt ønske. Derfor kan vi heller ikke klage på noe, men vi hadde trodd vi skulle klart å få noe mer inn.

Fordi prioritete­n om spissplass koster penger.

– Hadde jeg hatt hundre millioner kroner så hadde spillere vaert på plass, sier han.

Odd forsøkte seg på Kristiansu­nds Benjamin Stokke, men budet nådde ikke opp mot Moldes bud.

– Det handler om økonomi og om spillere er gode nok, hva som er tilgjengel­ig og hva som er mulig å få tak i, sier Odd-treneren om spissjakte­n.

– Det koster å hente spisser, legger han til.

– Hvor naer er dere en ny spiss?

– Vi er ikke naerme, dessverre. Jeg må begynne med nye nå.

I Varden tirsdag sa Dag-Eilev Fagermo at han vil hente Joakim Våge Nilsen, og at det kan skje i løpet av uken.

– Jeg skal hente en spiss, en sentral midtbanesp­iller og helst en kant. Jeg vil ha tre spillere inn, men det begynner å haste, mener treneren. ▶ Tom Arne Borgersen ▶ Nils-Tore Olsen

 ??  ??
 ?? FOTO: BJØRN BORGE ?? BEDRINGENS VEI: Tobias Lauritsen (t.h.) er på bedringens vei og håper å vaere tilbake i trening i løpet av en uke eller to.
FOTO: BJØRN BORGE BEDRINGENS VEI: Tobias Lauritsen (t.h.) er på bedringens vei og håper å vaere tilbake i trening i løpet av en uke eller to.
 ?? FOTO: NORGES FOTBALLFOR­BUND ?? SCORET: Joshua Kitolano (f.h) scoret det tredje målet da Norge G17 slo Sverige 4–0 i La Manga.
FOTO: NORGES FOTBALLFOR­BUND SCORET: Joshua Kitolano (f.h) scoret det tredje målet da Norge G17 slo Sverige 4–0 i La Manga.
 ??  ?? HASTER: Dag-Eilev Fagermo erkjenner at det begynner å haste med å forsterke Odd.
HASTER: Dag-Eilev Fagermo erkjenner at det begynner å haste med å forsterke Odd.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway