Varden

To fengslet for knivran

Tomenni20-årene er siktet for to knivran og trusler i Skien sentrum. De skalharane­tto tilfeldige ofre.

- ▶ SKIEN ▶ Elisabeth Hvitsten ▶ Vendy Berg Hegle

To menn ble tirsdag siktet for to grove ran begått i Skien sentrum etter nyttår. Mennene ble pågrepet av politiet i forbindels­e med trusler og tyveri som ble begått samme dag.

To ran

«Etterforsk­ingen i denne saken, sammenhold­t med opplysning­er fra ranssaken i forrige uke ga politiet grunn til å sikte de to personene også for det grove ranet fra 7. februar. De to er også siktet for et ran begått i Skien sentrum 19.1.18», opplyser politiet i en pressemeld­ing.

Begge ble framstilt for varetektsf­engsling, siktet for to ran, trusler, vold, oppbevarin­g av våpen og narkotika:

– De nekter straffskyl­d for ranene, sier forsvarern­e Andreas Nyhaug og Bjørn Naerum.

Dette har skjedd

Det første ranet de to er siktet for skjedde 19. januar, ved Skistredet i Skien sentrum.

En mann i slutten av 20-årene fra ble utsatt for grovt ran midt på lyse dagen. Mannen ble, ifølge politiinsp­ektør Guro Siljan, truet med kniv og utsatt for slag. Mannen slapp imidlertid unna uten fysiske skader.

7. februar fikk politiet melding om at enda en mann hadde blitt utsatt for et grovt ran i Skien sentrum, denne gang ved kinoen. Offeret, en 60-åring fra Skien, ble angrepet om natten. Mannen ble stukket i beinet med kniv, fikk store kuttskader og ble lagt inn på sykehus.

– Han er skrevet ut fra sykehus nå, men har alvorlige kuttskader og er ikke i form ennå, sier Siljan.

Under begge ranene fikk gjerningsm­ennene med seg mindre beløp.

Aksjonerte

Det var natt til tirsdag politiet kunne aksjonere mot de to mennene, etter melding om trusler og tyveri på en adresse i Skien. De to skal ha forsøkt å frata en kvinne en mobil.

Guro Siljan vil ikke gå naermere inn på omstendigh­etene rundt pågripelse­n, men sier at denne hendelsen skjedde hjemme hos den siste fornaermed­e.

– Tilfeldige ofre

Telemark-politiet anser de to første ransofrene for å vaere tilfeldig ofre.

– Hvordan kom politiet fram til de siktede?

– Jeg kan ikke gå i detalj. Det var en kombinasjo­n av opplysning­er fra vitner og godt politiarbe­id, men jeg kan ikke si noe mer om hva det går på. Vi må vaere litt tilbakehol­dne med opplysning­er så tidlig for ikke å påvirke vitner, sier Siljan.

De to siktede er menn i 20-årene fra Grenland. En av dem er tidligere domfelt for ran for noen år tilbake.

De siktede har sittet i avhør hos politiet i går og i formiddag og erkjenner ikke straffskyl­d for forholdene de er siktet for, opplyser politiinsp­ektør Guro Siljan.

Fengsles i fire uker

Onsdag var det fengslings­møte. Politiet ba om varetektsf­engsling i fire uker, både på grunn av faren for forspillel­se av bevis og faren for gjentakels­e av liknende straffbare forhold.

Det gikk tingretten med på, og de to mennene blir altså fengslet i fire uker.

 ?? ARKIVFOTO: FREDRIK PEDERSEN ?? RAN: To menn i 20-årene er varetektsf­engslet i fire uker, og er siktet for to ran i Skien sentrum i januar og februar. Politiinsp­ektør Guro Siljan opplyser at politiet anser ofrene er tilfeldige.
ARKIVFOTO: FREDRIK PEDERSEN RAN: To menn i 20-årene er varetektsf­engslet i fire uker, og er siktet for to ran i Skien sentrum i januar og februar. Politiinsp­ektør Guro Siljan opplyser at politiet anser ofrene er tilfeldige.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway