Varden

Anne Rimmen og låg høgre

- Per Arne Rennestrau­m journalist

De norske naturtalen­tene med egen astmabank er i full gang med OL, og vi her hjemme gjør så godt vi kan for å følge med. Koreansk vintertid er såpass upraktisk at vi knapt nok vet når det til enhver tid er på døgnet. Og er det i går eller i morgen i OL-land? Fortsetter det sånn, er OL over før vi visste det var skikkelig i gang. Man kunne selvsagt ha stilt klokka til koreansk tid, men da tror jeg katten hadde blitt forvirret. Den også.

I helga droppet jeg festlighet­er for å vaere beredt til å se Marit Bjørgen stikke av med første gull. Men heder, aere og nasjonal gullrus gikk til svenskene. Heldigvis, sånn at også andre nasjoner kan bli mistenkt for å vaere litt for ofte innom medisinska­pet. Men en stakkar som står opp klokke sju en søndag trenger en overdose koffein, noe som anbefales for alle toppsofasl­itere. Stundom er man så proppet med koffein at trakteren med fordel kan settes i dopingkara­ntene.

Ellers klager mange på at det er reklame på TV Norge. Egentlig er det mange som klager på at TV Norge i det hele tatt får lov til å vise OL. De burde holdt seg til «Casino» og «71 grader nord». For eksempel må vi nå forholde oss til Anne Rimmen fra Hovenga framfor Karen-Marie Ellefsen fra et helt annet sted. Jeg har også merket meg at det ikke er peis i TV Norges studiosend­inger, og inntil flere medarbeide­re stiller uten strikkegen­ser. I skrivende stund kan jeg glede meg til å se skyskyting i opptak. Sendingen startet egentlig klokka 14, noe som trolig er så seint på kvelden i Korea at noen utøvere risikerer å pådra seg litt skjønnhets­søvn på andre liggende. I beste fall blir det «låg høgre», som Ola Lunde ville sagt hvis sendingen hadde gått på NRK tidlig en onsdag morgen. Låg høgre har ikke noe med at Høgre gjør det dårlig på meningsmål­ingene, altså. Det ville vaert et bomskudd.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway