Varden

Ville løslates for å få bil på EU-kontroll

- ▶ Jon-Inge Hansen jon-inge.hansen@varden.no

21-åringen som er siktet for drap på Azad Hamam (47) på E18 ba om å bli løslatt for å få bilen på EU-kontroll.

Det framgår av fengslings­kjennelsen fra Larvik Tingrett.

21-åringen fra Skien motsatte seg forlenget varetekt, på grunn av dårlig helsetilbu­d i Skien fengsel og bilen han skal selge

Retten vurderer

– Retten har vurdert forsvarers anførsler om at siktede føler at han får noe lite oppfølging av psykiater i fengslet, at han ikke har så stort utbytte av fysioterap­ien, og at han har en del praktiske ting å ordne, som EUgodkjenn­ing av bil før den skal selges, men finner at dette ikke medfører at fengsling er uforholdsm­essig, heter det i kjennelsen.

21-åringen er siktet for be- visst å ha kjørt på bilen med småbarnsfa­milien på E18, i den hensikt å ta sitt eget liv.

Bistandsad­vokat reagerer

På den bakgrunnen reagerer bistandsad­vokaten til familien at han bruker EU-kontroll av bil som argument for løslatelse.

– Det virker ikke som han har forstått noe av alvoret. På bakgrunn av det han har påført denne familien reagerer jeg på denne begrunnels­en, sier bistandsad­vokat Christian Lundin.

Bilen 21-åringen vil ha på EUkontroll skal ikke vaere varebilen som ble totalvrake­t i ulykken natt til 1.nyttårsdag, men en annen personbil han eier.

– Bør bli i varetekt

21-åringen har fortalt i avhør at han bevisst kjørte på familien fra Skien som var på vei hjem fra ferie. Han ga full gass, og mente selv han kjørte over 110 kilometer i timen, fordi han visste at han måtte ha høy hastighet for å lykkes med å ta livet av seg. Han kjørte inn i den første bilen som kom.

– Han har ikke gitt uttrykk for at han har reflektert noe over konsekvens­ene for dem han kollidert med, sier Lundin.

Påtalemynd­igheten tar sikte på å vaere ferdig med etterforsk­ningen i saken i løpet av mars.

– Han bør sitte i varetekt til saken kommer for retten. De pårørende må slippe å få møte mannen som har revet i stykker en hel familie på gata i Skien, sier bistandsad­vokat Christian Lundin.

 ??  ?? EU-KONTROLL: Den drapssikte­de 21-åringen vil ut av varetekt for å få bilen sin på EU-kontroll. Det er ikke denne, som han kjørte under dødsulykke­n, men en annen bil han skal selge.
EU-KONTROLL: Den drapssikte­de 21-åringen vil ut av varetekt for å få bilen sin på EU-kontroll. Det er ikke denne, som han kjørte under dødsulykke­n, men en annen bil han skal selge.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway