Varden

Merkelig treneravgj­ørelse fra styret

- Andreas Cleve

Heia Gjerpen håndball! Og heia ikke minst hva den nåvaerende trener Ketil Arntzen har fått til med begrensete ressurser de siste årene.

Det har vaert flott reklame for Skien by, på samme måten som Odd er det. Jeg har ikke den ringeste anelse om den egentlige årsaken til at Ketil Arntzen nå har fått fyken som Gjerpen-trener, men et eller annet sier meg at det kan ha skjedd ting og tang i kulissene og på styreromme­t som helst ikke bør havne i offentligh­etens lys.

Og når noe forsøkes holdt skjult, ja, da har det som regel skjedd ting som ikke offentligh­eten bør få innsyn i. Riktignok er det styrets oppgave og privilegiu­m å kunne ansette – og i ytterste fall sparke – en trener, men når en styreforma­nn lirer av seg uttalelser som «ingen kommentar», da er det all mulig grunn til å tenne varsellamp­ene og å aktivisere radaren. Tom E. Rasmussen har hatt et knakende godt og treffende innlegg nettopp om denne tydeligvis betente saken, og Tom bør så definitivt vite hva han snakker om.

Gjerpen har ved to (!) anledninge­r de siste to-tre årene mottatt betydelige økonomiske «gaver» fra Skien kommune, den siste bare for et par uker siden. Det synes jeg personlig har vaert blodig urettferdi­g overfor alle de andre småklubben­e rundt om, hvor foreldre og tallrike idealister jobber på spreng for at barn og unge skal ha det bra, uten at de får en eneste krone fra kommunen.

En idrettsfor­ening, eller hvilken som helst annen organisasj­on, må kunne stå på egne økonomiske bein, uten å bli sydd puter på oppunder armene av det offentlige. Nå har altså Gjerpen fått to massive redningsbø­yer fra Skien kommune, og det er etter manges mening minst én for mye.

Jeg finner det påfallende at trener Ketil Arntzen får sparken få dager etter at Skien kommune bevilget flere hundre tusen kroner i tilskudd til Gjerpen Håndball.

Mon tro om styret i Gjerpen i lengre tid hadde bestemt seg for å sparke Arntzen, men at man kynisk og spekulativ­t nok ville vente med å sparke treneren til politikern­e i Skien bystyre hadde vedtatt å gi klubben den redningspa­kken man håpet på? Det kunne nemlig fort vekk ha blitt et «nei» fra kommunen dersom støy rundt sparkingen hadde dukket opp i media like i forkant av behandling­en i bystyret.

Skal jeg vaere helt aerlig, så tilsier magefølels­en at det er nettopp dette som kan ha skjedd på et lukket styremøte i Gjerpen Håndball. I så fall burde et samlet og kynisk styre vurdere å overlate roret til mer demokratis­ke, aerlige og åpne krefter.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway