Varden

Fargesjokk­et ga tap

De norske curlinggut­ta ga OLhallen et fargesjokk i åpningskam­pen mot Japan onsdag. Hjertebuks­ene blendet ikke Japan, som vant 6-4.

-

▶ Japanerne ledet store deler av oppgjøret etter at Norge hadde tatt føringen 1-0. Japan «stjal» poeng både i 3. og 4. omgang etter å ha utlignet i 2. omgang.

Norge kom tilbake og utlignet, men Japan vant den sjuende omgangen 2-0 etter en kontroller­t sistesten av skipen Yusuke Morozumi. Det ble det avgjørende momentet i kampen og ga 5-3-ledelse til asiatene.

Det sto 5-4 etter åtte omganger, og Norge måtte fortsette å jage poeng. Japan holdt på å feile med sistestein i 9. omgang, men fikk poenget etter finmåling.

Lo på isen

Dermed måtte Norge jage minst to poeng i den siste omgangen, og den oppgaven ble for vanskelig. Skip Thomas Ulsruds siste stein fikk noe på seg på veien.

– Det var noe lo som lå på isen, og da stopper steinen ti meter for kort med en gang. Det er sånt som kan skje, og det var litt uflaks, men vi lå ikke akkurat godt an. Vi var ikke favoritter, og vi hadde trengt et mirakel, sa Ulsrud.

– Vi var litt ruskete, og vi kan bedre enn dette. Vi kom litt på etterskudd og fikk aldri i gang det offensive spillet vårt. Dermed straffet japanerne oss ganske hardt. Samtidig spilte vi dem litt gode også. Vi skal ikke skylde på noe, men vi får skrive det på kontoen «første kamp i OL». Jeg tror og håper Norge kan mye bedre enn dette, la den norske skipen til.

Snakkis

Norge kom på isen i rosa bukser med hjertemøns­ter for å markere valentinsd­agen onsdag. Det er med 14 forskjelli­ge par bukser i den norske curlingtro­ppen for menn. Det betyr ett til alle mulige kampdager og to treninger.

OL-antrekket til de norske gutta er som vanlig en stor snakkis i curlingmil­jøet.

Ulsrud og de andre går for gull etter sølv i Vancouverl­ekene i 2010 og femteplass for fire år siden i Sotsji.

Norge fortsetter grunnspill­et mot curlingspo­rtens gigant på herresiden. Canada er motstander torsdag.

– De er bedre, så vi må spille bedre enn dette her.

Canada er en stormakt innen curling. Det er blitt canadisk OL-triumf på herresiden i alle de tre siste lekene. Norge vant gull i 2002.

– De er ikke så overlegne som tidligere årganger, og det er mye jevnere i dette OL. Det er sju-åtte lag som kan vinne, og derfor er hver seier så ekstremt viktig.

(NTB)

 ?? FOTO: LISE ÅSERUD / NTB SCANPIX ?? FARGER: Thomas Ulsrud (til venstre), Håvard Vad Petersson og Christoffe­r Svae (til høyre) i OL-kampen mot Japan onsdag.
FOTO: LISE ÅSERUD / NTB SCANPIX FARGER: Thomas Ulsrud (til venstre), Håvard Vad Petersson og Christoffe­r Svae (til høyre) i OL-kampen mot Japan onsdag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway