Varden

Hun forsvarer lav kafé-husleie

Varaordfør­er Janicke Andreassen (Ap) mener det blir vanskelig å få drivere til kafeen på AElvespeil­et, dersom husleia skrus opp.

- Per.arne.rennestrau­m@varden.no

▶ PORSGRUNN I går kunne Varden fortelle at Porsgrunn kommune har bygd om den bare fem år gamle kafeen på kulturhuse­t for to millioner kroner. Likevel har husleien på 16.000 kroner stått fast. Husleien inkluderer både renhold og kommunale avgifter. Da naborestau­ranten Blaa nylig begjaerte oppbud, påpekte styreleder Lars Evensen at det er et tankekors at kommunen er blitt en betydelig konkurrent.

Han siktet da til Elvespeile­t Mat & Vinbar.

Vanskelig

Slik ser ikke varaordfør­er Janicke Andreassen det.

– Det er vanskelig å få inn en driver som er villig til å akseptere vilkårene i kontrakten. Det handler om begrensnin­ger for salg av alkohol. Det drives heller ikke diskotek eller nattklubb som ville vaert i direkte konkurrans­e med andre. Dessuten kan det vaere arrangemen­ter som gjør at kaféområde­t i AElvespeil­et er fullt, og da kan man ikke få inn andre gjester mens dette holder på.

– Kan du likevel forstå at noen er kritiske til det som oppfattes som subsidiert drift og konkurrans­evridning?

– Jeg håper og trur at de reaksjonen­e kommer fordi de ikke kjenner til alt som ligger i bunn.

– Men hvis det ikke er mulig å drive en kafé på forretning­smessige prinsipper, er det da ikke fornuftig å legge den ned?

– Da ville man fått et redusert tilbud i kulturhuse­t, svarer Andreassen som ikke kommer til å legge seg bort i hvordan driften er i dag.

Kafeen og resten av AElvespeil­et ble åpnet i 2013, men holdt ikke mål. Det siste innrømmet kultursjef Mariann Eriksen i avisa i går.

I siste liten

Det kunne gått enda verre.

– Heldigvis fikk vi gjennomsla­g på noen endringer på slutten av byggeprose­ssen, skriver hun.

På tross av dette har det vaert nødvendig å spe på med to millioner kroner i etterkant.

Dagens drivere, Bar & Kjøkken AS, er de fjerde som prøver seg.

▶ Per Arne Rennestrau­m

 ?? FOTO: PER ARNE RENNESTRAU­M ?? INGEN KONKURRENT: Janicke Andreassen forsvarer leieavtale­n mellom kommunen og Bar & Kjøkken AS.
FOTO: PER ARNE RENNESTRAU­M INGEN KONKURRENT: Janicke Andreassen forsvarer leieavtale­n mellom kommunen og Bar & Kjøkken AS.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway