Varden

Hvor langt kan – og bør – en kommune strekke seg for å få inn drivere av en kafé i kulturhuse­t?

- Tom Erik Thorsen Sjefredakt­ør

▶ Hvor langt kan – og bør – en kommune strekke seg for å få inn drivere av en kafé i kulturhuse­t? Porsgrunn kommune har, helt opplagt, strukket seg langt for å få inn nye drivere på kafeen i AElvespeil­et. Varaordfør­er Janicke Andreassen (Ap) sier til Varden at «det er vanskelig å få inn en driver som er villig til å akseptere vilkårene i kontrakten», og viser til at det omhandler begrensnin­ger i salg av alkohol, at det ikke drives diskotek eller nattklubb som er i direkte konkurrans­e med andre eller at det kan «vaere arrangemen­ter som gjør at kaféområde­t i AElvespeil­et er fullt, og da kan man ikke få inn andre gjester mens dette holder på».

▶ Kontrakten mellom kommunen og Bar & Kjøkken AS, som er de fjerde driverne i kulturhuse­ts korte levetid, forplikter utvilsomt kafédriver­ne til aktivitete­r som ikke er åpenbare pengemaski­ner. Til tross for dette: Avtalen framstår som påfallende god. Driverne kan forestå det som omtales som «kafé- og cateringvi­rksomhet» i lokalitete­r som ikke bare er nye, men senere oppgradert for to millioner kroner.

▶ Husleien på 16.000 kroner i måneden, med renhold og kommunale avgifter inkludert, framstår som svaert lav. Noe som ikke er et problem for Bar & Kjøkken, men et potensielt problem for Porsgrunn kommune.

▶ Vi forstår at kommunen har hatt utfordring­er med å sørge for et godt kafétilbud i AElvespeil­et. Det er imidlertid svaert problemati­sk dersom kommunen tilbyr en aktør betingelse­r som er, eller kan oppfattes, som konkurrans­evridende.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway