Varden

– «Ulefoss Bad» vil løfte sentrum

Planene om 30 nye leilighete­r og badeanlegg på Ulefoss begeistrer politikern­e, men de stiller seg skeptisk til økonomien.

- Andreas.soltvedt@varden.no

▶ Som tidligere omtalt i Varden arbeider organisasj­onen Nomes Nye Muligheter med et prosjekt som vil inkludere bygging av inntil tretti leilighete­r samt et omfattende badeanlegg på Ulefoss. Prosjektet «Ulefoss Bad» vil anslagsvis koste flere hundre millioner kroner å realisere og er på skissestad­iet. Det vanket mange anerkjenne­nde ord tilbake da planene ble lagt fram for formannska­pet torsdag.

Et kjempespen­nende prosjekt

Ordfører Bjørg Tveito Lundefaret (Ap) mener prosjektet, dersom det blir realisert, vil løfte hele Ulefoss sentrum.

– Det er kjempespen­nende. All respekt til initiativt­akerne som gjør en så god og grundig jobb. Det hadde vaert fantastisk å få til dette, mener ordføreren.

Tveito Lundefaret stiller likevel spørsmål ved prosjektet­s økonomiske flyteevne.

– Økonomien vil vaere krevende og avgjørende, mener hun.

– Hvordan kan kommunen bidra i denne prosessen?

– Det må vi ha en dialog på. Når det kommer et slikt privat initiativ, skulle det bare mangle om ikke kommunen skulle vaere positiv og bidra i den grad det er mulig, sier Tveito Lundefaret.

– Har du tro på at prosjektet er gjennomfør­bart?

– Jeg er veldig redd for kostnadene, medgir ordføreren.

Interesser­te har meldt seg

Varaordfør­er Stig Kjeldal (H) mener «Ulefoss Bad» er et spenstig og flott prosjekt.

– Jeg synes løsningen er veldig god, sier Kjeldal. Han er likevel usikker på økonomien. Aslak Fjeld i Nomes Nye Muligheter er klar på at ingen finansieri­ngsmodell er i naerheten av å vaere hogd i stein.

– Uansett snakker vi om noen hundre millioner kroner her?

– Ja, men det er ikke så farlig hvor mye noe koster hvis bare månedskost­naden er akseptabel for dem som skal leie der, mener Fjeld. Ti personer har nå stilt seg på liste for mulig leilighet i komplekset som fortsatt bare er på tegnestadi­et.

▶ Andreas Soltvedt

 ?? SKISSE: SØNDERGAAR­D RICKFELT AS ?? BAD OG LEILIGHETE­R: Slik kan et nytt leilighets­kompleks med badeanlegg (t.h.) på Ulefoss bli. Skissen viser prosjektet sett fra innkjøring­en til Ulefoss sentrum fra Rv 36.
SKISSE: SØNDERGAAR­D RICKFELT AS BAD OG LEILIGHETE­R: Slik kan et nytt leilighets­kompleks med badeanlegg (t.h.) på Ulefoss bli. Skissen viser prosjektet sett fra innkjøring­en til Ulefoss sentrum fra Rv 36.
 ?? FOTO: ANDREAS SOLTVEDT ?? HAR TRUA: Henrik Salomonsen (f.v.), Evy Ann Buverud (arkitekt) og Aslak Fjeld presentert­e planene.
FOTO: ANDREAS SOLTVEDT HAR TRUA: Henrik Salomonsen (f.v.), Evy Ann Buverud (arkitekt) og Aslak Fjeld presentert­e planene.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway