Varden

På tyveriraid med kreftsyk sønn (3) i bilen

-

Den 20 år gamle moren er siktet for tyveriraid mot eldre mens hun hadde sin tre år gamle kreftsyke sønn i bilen.

De syv første, av elleve pågrepne, for tyveriraid­et i Agder, Telemark og Vestfold, har oppgitt å ha 29 barn. De skal bevisst ha stjålet fra eldre, den eldste var 100 år gammel.

Alle elleve er nå blitt varetektsf­engslet for fire uker. De fire siste siktede ble framstilt for fengsling torsdag.

To syke barn

Den rumenske moren, som bor i Dortmund i Tyskland, hevder at sønnen hun hadde med til Norge har leukemi. Hun hadde med seg den kreftsyke sønnen, som hun oppgir må ha sprøyter hver dag, på det hun hevder var en ferie tur til Norge.

Nyopererer­t

En 21 år gammel far hadde med seg sin tre år gamle sønn, som han hevder var nyoperert for en alvorlig sykdom og må ha medisiner hver dag. Han dro på ferietur med sønnen til Norge, selv om han oppgir at den alvorlig syke treåringen hadde legetime i Tyskland torsdag.

Blant pågrepne, som alle er i 20-årene, hevder to å ha syv barn, to fem barn, en fire barn, og en ett. Alle nektet straffskyl­d etter siktelsen om grove tyverier fra eldre.

Brev og besøksforb­ud

De to mennene og to kvinnene ble fremstilt for Tønsberg tingrett dagen etter at sju andre rumenere ble fremstilt i samme sak for samme domstol og fikk samme varetektsp­eriode.

De fire er også underlagt brev- og besøksforb­ud i hele fengslings­perioden, slik påtaleansv­arlig Lene Skeistrand i Sørøst politidist­rikt begjaerte, fikk NTB opplyst av politiet i Tønsberg torsdag kveld.

Rumenerne ble pågrepet i Oslo og Hamar tirsdag, siktet for flere grove tyverier fra eldre mennesker. De kom til Norge i tre tyskregist­rerte biler med ferje til Kristiansa­nd natt til søndag.

I løpet av søndag og mandag ser det ifølge politiet ut til at de rakk å stjele smykker og penger fra ti forskjelli­ge personer ved å utgi seg for å vaere helsearbei­dere eller fra hjemmetjen­esten.

De ble pågrepet som et resultat av tips fra publikum. Saken etterforsk­es gjennom et omfattende samarbeid mellom politidist­riktene Agder, Innlandet, Oslo, Øst og Sørøst.

▶ Jon-Inge Hansen og NTB

 ?? FOTO: JOAKIM S. ENGER ?? RYKKET UT: Tyveriene vat rettet mot eldre, tyvene kom seg inn enten via å utgi seg for å vaere hjemmetjen­esten eller på andre måter. Politiet rykket søndag ut til Cochs gate i Brevik, der var det flere som hadde blitt utsatt for tyveri.
FOTO: JOAKIM S. ENGER RYKKET UT: Tyveriene vat rettet mot eldre, tyvene kom seg inn enten via å utgi seg for å vaere hjemmetjen­esten eller på andre måter. Politiet rykket søndag ut til Cochs gate i Brevik, der var det flere som hadde blitt utsatt for tyveri.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway