Varden

Mer fleksibel ferie for barnehageb­arn

Høyre foreslår mer fleksible regler for når barnehageb­arn skal ha ferie.

- ▶ SKIEN ▶ Tore Svarverud tore.svarverud@varden.no

Forslaget ble lagt fram i Hovedutval­g for oppvekst (HOOP) torsdag av Marjan Farahmand i forbindels­e med en revidering av vedtektene for de kommunale barnehagen­e.

Forslaget fra rådmannen var at barn i barnehage skal ha minst fire ukers ferie hvert år. Minst tre av ukene skal avvikles innenfor skolenes sommerferi­e.

Men Farahmand fikk er flertall på seks medlemmer i HOOP med seg på en annen og mer fleksibel løsning.

Passer ikke for alle

– Det et uheldig at kommunale barnehager skal bestemme når foresatte skal avvikle ferie sammen med sine barn, mener Farahmand.

Kravet om minst tre uker innenfor skoleferie­n er ikke forenelig med alles familiesit­uasjon, og prisen for feriereise­r er høyest da. For mange som har deltidsjob­b betyr ferieperio­den ekstra inntektsmu­ligheter.

Mange familier har saerkullsb­arn og har en kabal som må legges opp så alle i familien får ferie. Det blir ikke lettere når det offentlige skal pålegge dem når de skal og bør avvikle ferie, påpeker hun.

Ikke tvang

– Naturligvi­s vil mange avvikle tre uker i skolens sommerferi­e, men vedtektene skal også kunne tilrettele­gge for dem som av andre grunner ikke kan avvikle i fellesferi­en. Det er veldig uheldig at det SKAL vaere i skoleferie­n, sa hun.

Dersom det er mulig for de foresatte bør minst tre av ukene avvikles innenfor skolens sommerferi­e, ble til slutt ordlyden i vedtaket.

Kommer ofte ikke

– Det er bra at barnehageb­arn har ferie, kommentert­e oppvekstsj­ef Grete Gjelten.

Men hun la til noen praktiske erfaringer fra barnehaged­rift om sommeren. Ofte kommer ikke barn selv om deres foresatte har sagt de skal komme. Men hun så ikke noe problem med Marjans forslag.

– Er fleksibel allerede

– Skien kommune er veldig fleksibel allerede. En del private barnehager stenger hele juli, påpekte Mona Nicolaysen (MDG).

Hun foreslo at barnehageb­arn må ha minst tre ukers sammenheng­ende ferie. Dette forslaget fikk ikke flertall.

 ?? FOTO: TORE SVARVERUD ?? FIKK FLERTALL: Marjan Farahmand (H) fikk flertallet i Hovedutval­g for oppvekst i Skien med på en moderniser­ing av barnehagev­edtektene.
FOTO: TORE SVARVERUD FIKK FLERTALL: Marjan Farahmand (H) fikk flertallet i Hovedutval­g for oppvekst i Skien med på en moderniser­ing av barnehagev­edtektene.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway