Varden

Barna våre må beskyttes

- Geir J. Bekkevold stortingsr­epresentan­t, KrF

Mange skoler deler nå ut nettbrett til barn helt ned i 5 1/2-årsalderen, uten noe form for filter for å beskytte dem fra skadelig innhold som krig, terror, drap, grov vold og porno.

KrF har derfor fremmet forslag i Stortinget om at det skal vaere pålagt at nettbrett som deles ut til barn i barnehagen og småskolen, skal ha filter mot alvorlig skadelig innhold.

Bruk av nettbrett i undervisni­ngen er viktig for å gi barn og unge god kompetanse i IKT, men utrullinge­n er ikke helt uproblemat­isk. Nettbrett som deles ut i skolen er først og fremst et laeringsmi­ddel, og på samme måte som det foreligger strenge krav til fysiske forhold som barn ferdes i på skolen, mener KrF at vi også må sette krav til vern mot skadelig innhold på nett.

Dette gjelder de aller minste barna våre som er det mest sårbare, og skal ikke bli eksponert for skadelig innhold på nett. Et filter på nettbrett vil ikke løse alle utfordring­ene, men et filter vil heve terskelen for at små barn får tilgang videoer eller bilder som absolutt ikke er ment for dem.

Vi ville aldri gitt en førsteklas­sing en laerebok med bilder av grove forhold i en laeringsbo­k for barn i skolen, like lite bør vi tillate at barn eksponeres for dette via et laeringsbr­ett som de får fra skolen. Vi politikere må derfor ta ansvar og beskytte barna våre. Vi håper de andre partiene på Stortinget vil støtte forslaget vårt.

 ?? ILLUSTRASJ­ONSFOTO: SCANPIX ?? VIKTIG, MEN: Det er viktig at skolebarna laerer å bruke nye medier, men de må samtidig beskyttes mot en del av innholdet, mener artikkelfo­rfatteren.
ILLUSTRASJ­ONSFOTO: SCANPIX VIKTIG, MEN: Det er viktig at skolebarna laerer å bruke nye medier, men de må samtidig beskyttes mot en del av innholdet, mener artikkelfo­rfatteren.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway