Varden

Spissjakt vrient med lite penger

Dag-Eilev Fagermo har ikke akkurat et blankt sjekkhefte med seg i spissjakte­n.

- ▶ Nils-Tore Olsen nils-tore.olsen@varden.no

▶ Odd har mistet mange spillere, slik klubben har ønsket. På rekke og rad har Olivier Occéan, Joakim Våge Nilsen, Pape Diouf, Riku Riski, Sigurd Hauso Haugen, Erik Eikeng, Oliver Berg og

Etzaz Hussain (lån fra Molde) forsvunnet.

Motsatt vei er det bare Tobias Lauritsen og Bilal Njie som har kommet. I utgangspun­ktet to spillere med erfaring fra nivå tre og fire.

Koster for mye

Som Varden allerede har skrevet la Odd inn et bud på Kristiansu­nds Benjamin Stokke. Det ble nesten som mynt mot papirpenge­r. Skiensklub­bens 1,8 millioner ble overgått umiddelbar­t fra Molde. D ela tre millioner på bordet, ifølge Tidens Krav. Heller ikke det var nok. Budet ble avvist.

– Budet var bra i vår målestokk, men ikke i naerheten av hva Molde kom med. Jeg er sikker på at han havner i Molde. Enten nå, eller neste sesong, tror Odd-treneren.

I januar hadde Odd mer eller mindre en avtale med den svenske spissen Viktor Prodell fra Elfsborg. Klubbene var enige og Prodell var i Skien for å se på og ta den medisinske testen.

Tapte mye

Men i siste sekund takket svensken nei. Det ødela for Odd.

– Den saken der tapte vi mye på. Vi holdt på i to måneder og mistet mange muligheter underveis. Mitchell te Vrede, for eksempel, han så vi på lenge. Han er god og hadde vaert en kanonsigne­ring for oss. Vi kunne hentet han hit, men han kostet mer enn Prodell, som også hadde sagt ta han ville hit. Mitchell te Vrede endte da opp i Nac Breda i mellomtide­n, sukker Fagermo.

Te Vrede har fortid i Excelsior, Feyenoord, SC Heerenveen og tyrkiske, Boluspor

– Vi har sett på mange spisser. Men enten så tjener de sinnssykt mye, kanskje tre ganger så mye som de beste her. Eller så er det en stor risiko i forhold til hvor gode de er. Mange har vaert skadet eller sittet på benken og ikke spilt kamper på lenge.

– Tror du dere klarer å få tak i de spillerne du vil ha?

– Vi skulle helst hatt to angrepsspi­llere, en kant, en midtbanesp­iller og en forsvarssp­iller. Vi må klare to stykker hvis vi skal konkurrere. Fire klarer vi ikke. Kanskje ikke tre heller. Og en av de to må vaere en offensiv spiller.

 ??  ?? JAKTER: Dag-Eilev Fagermo er på intensiv spillerjak­t.
JAKTER: Dag-Eilev Fagermo er på intensiv spillerjak­t.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway