Varden

Fikk drømmejobb­en

Mari Beate Sannes fikk drømmejobb­en da hun gikk av med seieren i kampen om å få den ledige blueskoord­inatorstil­lingen i Notodden Blues Festival.

- Knut.heggenes@varden.no

▶ For 29-åringen – opprinneli­g fra Hurum – var det åpenbart en drømmejobb.

– Nå får jeg jobbe med det jeg aller helst vil. Jeg er veldig interesser­t i norsk musikkliv og festivaler. Dette blir veldig spennende og en stor utfordring. Jeg gleder meg til å starte 1. mars, sier Sannes til Varden.

Sterk faglig bakgrunn

Også festivalle­der Jostein Forsberg er veldig godt fornøyd med nyansettel­sen.

– Gjennom intervjuru­ndene ble det fort klart at Mari var den vi aller helst ville ha i jobben. Vi er sikre på at Mari vil sette sitt positive preg på festivalen, og at hun vil vaere med å utvikle oss både innenfor struktur, organiseri­ng og servering. Hun vil bli et løft for bluesfesti­valen, mener Forsberg.

Sannes har en sterk faglig bakgrunn med to bachelorgr­ader innen kultur og en rekke lederverv innen det frivillige kulturlive­t i Bø (Kroa) og Notodden (bluesfesti­valen). 29-åringen har bachelorgr­ader innen kulturlede­lse fra Høgskolen i Telemark i Bø og hun har en grad i litteratur­vitenskap fra Universite­tet i Oslo.

Det var 15 søkere til stillingen fra hele Norge.

Little Steven kommer trolig

De neste årene vil bluesens verdensstj­erner vaere noe av det Mari Beate Sannes vil møte i den nye jobben. Det er allerede klart at Bonnie Raitt kommer til Notodden for sin første konsert i Norge siden 2004. Det er også godt som sikkert av Little Steven van Zandt vil vaere på plass på Notodden også i år. Han toppet jo festivalen fra scenen for første gang i fjor.

– Little Steven er blitt vår beste ambassadør i USA. Han har nå tre solide linker til byen. Han er naert knyttet til Little Steven Blues School, har en sentral rolle i dokumentar­filmen vi lager om festivalen og er involvert i det nye bluesstudi­et ved Høgskolen i Telemark. Han har vist et oppriktig engasjemen­t for Notodden gjennom flere år.

– Vi har ikke fått endelig bekreftels­e på at Little Steven kommer til festivalen, men mye tyder på det. Den timelange dokumentar­filmen vil få en førpremier­e på festivalen, før den slippes på NRK utpå høsten. Filmen lanseres internasjo­nalt til våren med Steven som forteller.

Knut Heggenes ▶

 ?? FOTO: KNUT HEGGENES. ?? LEDERE: Bluesleder Jostein Forsberg har ansatt Mari Beate Sannes som ny festivalko­ordinator. Nå skal de sammen løfte festivalen til nye høyder.
FOTO: KNUT HEGGENES. LEDERE: Bluesleder Jostein Forsberg har ansatt Mari Beate Sannes som ny festivalko­ordinator. Nå skal de sammen løfte festivalen til nye høyder.
 ?? FOTO: KNUT HEGGENES ?? FESTIVALVE­NN: Det ble en grand finale Little Steven og hans disipler leverte i to strake timer på fjorårets festival.
FOTO: KNUT HEGGENES FESTIVALVE­NN: Det ble en grand finale Little Steven og hans disipler leverte i to strake timer på fjorårets festival.
 ?? FOTO: SCANPIX ?? PLAKATTOPP: Bonnie Raitt topper årets festival. Hun spilte sist i Norge tilbake i 2004. Det er store forventnin­ger til konserten.
FOTO: SCANPIX PLAKATTOPP: Bonnie Raitt topper årets festival. Hun spilte sist i Norge tilbake i 2004. Det er store forventnin­ger til konserten.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway