Varden

Idyll i vinterlig sommerpara­dis

– Det er fint her om vinteren også. Så stille og rolig. En helt annen verden, sier Willy Brevig og viser Varden rundt i sommerpara­diset – i bitende kalde februar.

-

Willy Brevig nyter vinteren på en litt annen måte enn de fleste andre. Han driver Brevigstra­nd Skjaergård­scamping på Bambles solkyst. En av de mest sagnomsust­e og koseligste sommeridyl­lene som er å oppdrive her til lands.

Hvordan er det egentlig der på en iskald februardag der ikke engang sola greier å hoste opp en eneste plussgrad?

– Det skjer ikke så mye, men du skal vaere hjertelig velkommen til å lage en reportasje, lyder det Willylunt via telefonen etter at Varden har spurt om å bli invitert.

Har drevet i 32 år

Om et par måneder skal det yre med liv her. I påska braker det løs. Da skal det meste vaere til stell. Lysbrytere­n slås på. Det blir strøm og det blir vann, og folk strømmer til.

Men før det er det mye som må ordnes.

– Det blir jo litt snekring og vedlikehol­d om vinteren. Og så må det måkes snø. Og jeg reiser ofte innom for å sjekke at alt er som det skal vaere, sier Willy Brevig og viser oss rundt på det som er en helt annen verden – sammenlign­et med hvordan det framstår om sommeren.

Han har drevet campingpla­ssen i 32 år. Willy overtok da ansvaret etter foreldrene sine. På den tiden har det vaert en rivende utvikling. I dag kan han tilby frisørsalo­ng med både hudpleie og fotpleie. På toalettene er det varmekable­r over alt. Det er egen kiosk og festplass med scene og et stort partytelt. Brevig viser stolt fram fasilitete­ne.

Campingpla­ssen har 30 oppstillin­gsplasser. Ikke alle stamgjeste­ne greier å holde seg helt unna om vinteren. Da Varden er innom, møter vi en campingent­usiast fra Klyve som er innom for å sjekke forholdene. En jentegjeng fra Lunde er innom «bare for å hente noe».

Så reiser de og vi er alene igjen. Sommerpara­diset er også et vinterpara­dis.

– Har brukt alt som er kommet inn

Willy tar et magadrag av den friske og vinterlige sjølufta mens han kikker ut mot flytebrygg­a som går over til campingpla­ssens egen øy. Alt sammen hører til en gård som bestefaren kjøpte i 1910. I 60 år har det vaert campingpla­ss her.

Den dagen Willy trekker seg ut av driften er det nevøen som skal overta. Det har de bestemt og blitt enige om. Nevøen er med på driften i dag også. For Willy handler det mest om administra­sjon og om å passe på at alle har det greit.

Som for eksempel når det er fest med servering av vafler, pølser og levende musikk. Da er det lørdagskve­ld i Brevigstra­nd.

Snart kan det også bli en kro der. – Vi håper å kunne åpne kroa til sommeren, men det er ennå noe som gjenstår, sier Willy og peker på det gule huset i strandkant­en.

– Det må ha kostet mye å oppgradere campingpla­ssen såpass?

– Jeg har brukt alt som har kommet inn. Hver eneste krone, sier han og smiler.

Det er kanskje overflødig å nevne slagordet hans, men vi gjør det likevel:

– Deres glede er mitt mål.

Nå kan våren og sommeren bare komme.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway