Varden

Så moro er det å jobbe på Norges største turisthytt­e

De trives helt topp på 1.000 meter over havet. Dagmara, Christel og Agnes er tre av 28 ansatte som drifter Norges største turisthytt­e på Haukeliset­er.

-

Over 20.000 overnattin­gsdøgn forteller at Den Norske Turistfore­nings (DNT) Haukeliset­er fjellstue er et populaert mål langs E 134 på Hardangerv­idda. Til hytta kommer turister fra alle verdensdel­er til fots, på ski og med bil for å oppleve den spesielle atmosfaere­n. Det er internasjo­nalt både blant gjester og ansatte på turisthytt­a.

Bra og kult miljø

Polske Dagmara Wieczysta og svenske Agnes Eriksson er to av de utenlandsk­e som jobber i resepsjon, servering og kjøkken på Haukeli.

– Vi stortrives her oppe. Det er veldig gøy på jobb og moro å oppleve vaer og natur.

Agnes kastet seg på da muligheten til jobb bød seg i juni i fjor.

– Jeg hadde lyst til å oppleve fjellet i Norge. Planen er å jobbe her iallfall fram til mai. Det er en virkelig fin plass. Jeg kan virkelig anbefale både menneskene og naturen. Et bra og kult miljø. Og jeg går på ski så fort jeg har sjansen, forteller Agnes Eriksson fra Uppsala.

Tradisjon i veggene

Vi står i det nye resepsjons­området. Noen gjester farter forbi med kiting i blikket. Det er ikke dagen for de store utfluktene på ski, men for kiterne er 10–12 sekundmete­r vind en passe utfordring.

Etter en omfattende oppussing og ombygging framstår Haukeliset­er nå som en miks av moderne kjøkken og allrom og en bygningsst­il hentet fra sent 1800- og tidlig 1900-tallet. Tradisjone­n sitter godt i veggene. ▶ Saken fortsetter på side 48

 ??  ?? MILJØ: Latteren sitter løst på fjellhytta på grensen mellom Telemark og Hordaland. Dagmara Wieczysta (f.v.), Christel Hansen og Agnes Eriksson trives topp på fjellet.
MILJØ: Latteren sitter løst på fjellhytta på grensen mellom Telemark og Hordaland. Dagmara Wieczysta (f.v.), Christel Hansen og Agnes Eriksson trives topp på fjellet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway