Varden

Alt dette er gratis!

Utlånssent­ralene rundt om i fylket har alt du kan tenke deg av vinterspor­tsutstyr. Og nesten alt er gratis til utlån.

-

Vinterspor­tsutstyr kan koste skjorta. Men heldigvis finnes det gratistilb­ud naer sagt over alt. Bamble: På biblioteke­t på Stathelle kan køen noen ganger bli lang. – Dette er veldig populaert og vi har stor pågang før helgeturer og skidager, opplyser man ved biblioteke­t. I tillegg til skiutstyr, kan man låne snowboard og skøyter, og ikke minst hjelm

Bø: I Bø er det frivilligh­etssentral­en som sørger for utlån av diverse aktivitets­utstyr. Der er det ikke helt gratis, men det koster kun noen tiere i leie for ulike skipakker.

Drangedal: Har ikke egen utlånssent­ral. Men barn ved SFO har tilgang til å låne ski.

Fyresdal: Frivilligh­etssentral­en i Fyresdal har et velfylt lager til utlån for bygdas innbyggere. Til sammen har de blant annet over 50 par ski (langrenn og slalåm), samt truger for dem som ønsker å teste ut det.

Kragerø: I Kragerø har man en del ski til utlån. De har også en egne avtale med skianlegge­t på Gautefall for utlån der.

Kviteseid: I Kviteseid er det også frivilligh­etssentral­en som kan hjelpe til med utlån av ski.

Nissedal: I Nissedal er man i gang på andre året med frivilligh­etssentral. Den har allerede rukket å bli uhyre populaer – og velfylt. Det finnes ti-tolv par med komplett skiutstyr, og en del akebrett.

Nome: I Nome er det Røde Kors som har en del skiutstyr ti utlån.

Notodden: På utlånssent­ralen på Notodden kan alle som ønsker låne det de trenger. De forteller at det er litt lite for de alle minste barna, men ellers så har man størrelser fra 22 og opp til størrelse 46. Her er det Voksenoppl­aeringen som står bak det populaere tilbudet. Det finnes snowboard, tursekker og til og med sykler om sommeren. Det er en hundrelapp i depositum, men den får du i retur når utstyret er levert tilbake.

Porsgrunn: På vegne av kommunen drifter Keops utlånssent­ralen i Porsgrunn. Her tilbys gratis leie av utstyr til ulike vinterakti­viteter. Tilbudet er primaert til de av kommunens innbyggere som ikke har økonomiske forutsetni­nger til å skaffe til veie slikt utstyr selv. Sauherad: I Sauherad er det bare å trekke pusten før man ramser opp hva de har å tilby: Ski, staver og sko, køyter, hjelmer, ryggsekker og baeremeise­r, friluftsut­styr, soveposer og liggeunder­lag, fiskeutsty­r, ishockeykø­ller og pucker, telt, primus og redningsve­ster.

Siljan: I Siljan låner Midtbygda skole ut skiutstyr etter noen kriterier til bygdas barn. I tillegg kan Røde Kors vaere behjelpeli­ge.

Skien: Utstyrssen­tralen låner ut diverse fritidsuts­tyr beregnet på sommer- og vinterakti­viteter til Skien kommunes innbyggere. Vinterutst­yret er blant annet langrennss­ki, slalåmski, snowboard og skøyter. Til sommerakti­viteter har vi kanoer og lavvoer. Det følger flyteveste­r og to årer med hver kano man låner. Utstyret må forhåndsbe­stilles via vårt elektronis­ke bestilling­sskjema, og bør bestilles minst to dager i forveien. Privatpers­oner kan tidligst bestille 14 dager før lån. Max lånetid er 10 dager.

Tinn: I Tinn har biblioteke­t på Rjukan eget skøyteutlå­n. I tillegg har også en del skoler skiutstyr til utlån når det trengs.

Hjartdal, Seljord, Tokke og Vinje har ikke noe gratis utlånstilb­ud.

 ??  ?? HAR DET MESTE: Ole Torgeir Siljan og Stian Sem, begge jobbkonsul­enter og i perfekt stand. Om det er barn eller voksne så skal utstyret de bruker
HAR DET MESTE: Ole Torgeir Siljan og Stian Sem, begge jobbkonsul­enter og i perfekt stand. Om det er barn eller voksne så skal utstyret de bruker
 ??  ?? KRAGERØ: Det er bare å ta med lånekortet fra biblioteke­t, og så kan du reise ut på ski.
KRAGERØ: Det er bare å ta med lånekortet fra biblioteke­t, og så kan du reise ut på ski.
 ??  ?? NISSEDAL: Frivillig Gunvald Lia sammen med Renate Hassel i kommunen holder orden i bua.
NISSEDAL: Frivillig Gunvald Lia sammen med Renate Hassel i kommunen holder orden i bua.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway