Varden

Skrev skihistori­e!

Norges første OL-gull i utfor!

-

En samtale med storebror Tarjei bidro til at Johannes Thingnes Bø løftet hodet etter en tung OL-start. Torsdag ble det OL-gull og en følelsesla­det brødreklem.

Det ble på sett og vis kontrasten­es kveld i Pyeongchan­g for skiskytter­brødrene Bø. Lillebror Johannes fikk OL-gullet han så gjerne ønsket seg, mens storebror Tarjei skjøt bort sine medaljesja­nser på siste skyting.

I målområdet møttes de to i en svaert emosjonell klem, der lillebror gråt modige seierståre­r i armene på en av sine aller viktigste støttespil­lere.

– Vanvittig stort

– Det var veldig spesielt. Han hadde skutt tre fulle hus, men skjøt så vekk drømmen sin om gullmedalj­e i OL. Likevel står han der med åpne armer og er glad på mine vegne. Det er rett og slett vanvittig stort, og det gjør det enda mer rørende for meg, sier gullvinner Thingnes Bø til NTB.

Han la samtidig ikke skjul på at det spesielle øyeblikket var en liten smule bittersøtt.

– Jeg synes så veldig han fortjener en medalje, og aller helst gull. Når jeg så stikker av med medaljen foran nesen hans, og han likevel tar det på den måten, viser det at han er en fantastisk fyr, sier olympiames­teren på normaldist­ansen.

Etter en tung start på OL reiste yngstemann i Bø-familien seg torsdag. I prosessen med å legge de to innledende skuffelsen­e bak seg, har storebror vaert en viktig støttespil­ler.

Etter jaktstarte­n hadde de to en samtale, der lillebror framsto usikker på egen form og egne ferdighete­r.

– Nå må du skjerpe deg

– Han var litt tvilende til seg selv etter de to første konkurrans­ene, og så begynte han å bable om at det kanskje var jeg som burde gå sisteetapp­en (på stafetten). Da sa jeg bare «nå må du skjerpe deg. Det passer ikke en Bø’er å snakke sånn. Du er den beste, Johannes». Da sa han ikke noe mer, smiler storebror Tarjei.

Den olympiske mesteren beskriver brødreprat­en slik:

– Jeg følte meg ikke helt bra etter sprinten og jaktstarte­n, og på jaktstarte­n klarte jeg ikke å hente meg inn og ta igjen så mye jeg hadde forhåpning­er om. Samtidig syntes jeg Tarjei hadde gjort to gode løp, og følte at han var bedre enn meg. Han sa jeg bare måtte skjerpe meg, kutte ut med den sutringa og at jeg var god nok. Det hjalp tydeligvis. (NTB)

 ??  ??
 ?? BEGGE FOTO; TERJE PEDERSEN, NTB SCANPIX ?? VÅTT: Tårevått da OL-vinner Johannes Thingnes Bø møtte storebror Tarjei i målområdet.
BEGGE FOTO; TERJE PEDERSEN, NTB SCANPIX VÅTT: Tårevått da OL-vinner Johannes Thingnes Bø møtte storebror Tarjei i målområdet.
 ??  ?? MESTER: Johannes Thingnes Bø etter premieutde­lingen.
MESTER: Johannes Thingnes Bø etter premieutde­lingen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway