Varden

Tårevått da gullet ble vunnet

Aksel Lund Svindal lukket øynene og skjønte at drømmen var sann. Han fikk bekreftet sitt største øyeblikk som idrettsman­n og mottok OL-gullet i utfor.

-

Johannes Thingnes Bø bommet to ganger, men ingen kunne true Markane-løperens OLgull på mennenes normaldist­anse i skiskyting. Etter seieren kom tårene.

Med seg på seierspall­en som nummer to var lagkompise­n Kjetil Jansrud. De hørte «Ja, vi elsker», og da sank realiteten­e inn. Duoen smadret de andre i OLs mest høythengen­de øvelse.

Tidligere på dagen hadde de norske gutta blitt første- og annenmann i Sør-Korea og vist hvem som er alpinsport­ens Usain Bolt.

Synker inn

– Det beste er egentlig når du får litt tid for deg selv, sitter på ergometers­ykkelen og sykler ut eller går inn på rommet og lukker døra. Det er egentlig da det synker ordentlig inn, sier Svindal.

– Da går jeg gjennom litt av følelsen jeg hadde da jeg kjørte fortest. For det er laerdom å ta med meg til i morgen (superG).

– Det er mye følelser å kunne kjempe om gull i OL og klare det. Alt avhenger av denne dagen i OL. Jeg kjørte godt i midt- og sluttparti­et, sa Svindal på pressekonf­eransen.

– Jeg er «gammel». Dette er starten på slutten og trolig mitt siste OL, men jeg følte meg klar kvelden før rennet, hadde en plan og nervene under kontroll samtidig som jeg var veldig spent.

Historisk gull

Det var Norges første OL-gull i vinterleke­nes mest prestisjef­ulle øvelse. Svindal og Jansrud er to gentlemen og tenker nytt. Kronprins Haakon var med da planene for løpet ble lagt, og han fikk også en internradi­o som gjorde at han kunne følge med.

Før start spilte Svindal, Jansrud og Alexander Kilde Aamodt også kort oppe ved startområd­et for å få tankene litt vekk fra rennet en stund.

Svindal har vaert gjennom flere alvorlige fall. Han lurte døden et par ganger, og det var ikke sikkert at han skulle komme tilbake etter den siste kneskaden.

– Det var litt skummelt å våkne fra narkosen, se legen dypt i øynene og høre hva han har å si, sier Svindal.

Han vant OL-gull som 35-åring. Torsdag signaliser­te han at det trolig går mot nok en sesong.

– Men skal jeg få til det, må jeg få trent mer på sommeren og høsten enn denne sesongen, sier Svindal. (NTB)

 ??  ??
 ?? FOTO: CORNELIUS POPPE, NTB SCANPIX ?? DOBBELT: Det ble dobbelt norsk da Aksel Lund Svindal vant OL-gull og Kjetil Jansrud tok sølv.
FOTO: CORNELIUS POPPE, NTB SCANPIX DOBBELT: Det ble dobbelt norsk da Aksel Lund Svindal vant OL-gull og Kjetil Jansrud tok sølv.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway