Varden

– Jeg vil ta medalje med Odd igjen

Først skrev DagEilev Fagermo ny kontrakt. Så fikk han delvis sambafotba­ll, inkludert fire spissmål.

- SKIEN ▶ Nils-Tore Olsen nils-tore.olsen@varden.no

Før gårsdagen treningska­mp mot Stabaek skrev treneren under på en ny avtale som strekker seg ut 2020-sesongen. Fagermo hadde to betingelse­r for å forlenge sin avtale.

– I fjor høst var jeg ikke helt sikker på om jeg ville forlenge kontrakten. Jeg måtte vite at vi hadde virkemidle­r som skulle til for å begeistre, og det virkemidde­let er først og fremst at vi har talenter, forklarer treneren.

– Jeg var livredd for å miste noen av de unge talentene, for da ville jeg ikke klart å følge den modellen vi har. Så svaer som jeg er i kjeften mot noen av de andre, når jeg sier «kjøpelag» og slike ting, så ville det blitt umulig for meg å spille med én telemarkin­g … Jeg vet åssen det hadde blitt. Det orker jeg ikke.

Det kan jeg vaere helt aerlig på. Nå er det mulig å lage topplag med den profilen, legger han til.

Fikk mer hjelp

Så løsnet det.

– Etter det skrev Joshua Kitolano kontrakt. Odin Bjørtuft ble hentet opp i stallen. Bilal Njie ble hentet i vinter og vi har flere andre gode unge spillere, som Markus Kaasa og John Kitolano. Det er viktig for meg fordi det er noe av det gøyeste å få fram som trener. Det er gøy å trene Steffen Hagen, Jone Samuelsen og Fredrik Semb også, men det er minst like viktig og gøy å trene de yngre. Nå har vi en sterk gruppe med talenter i stallen som vi kan få fram. Og det er viktig, bare se på de spillerne vi har solgt. Unge gode spillere er veldig viktig for å oppnå suksess.

Treneren hadde en annen god grunn også.

– Den andre grunnen var at jeg fikk på plass mer hjelp rundt laget, for det er en veldig tøff jobb. For at den skal bli gjort bra, bedre og best mulig til enhver tid, så trengte vi både ny kunnskap og flere personer inn. Med hånden på hjertet kan jeg si at dette trenerteam­et er det beste jeg har hatt så lenge jeg

har vaert her. Det tror jeg kan vaere en suksess.

Ingen andre norske

– Har du snakket med noen andre klubber?

– Det har aldri vaert interessan­t å trene andre norske klubber, men jeg skal innrømme at jeg vurderte og kikket litt på utlandet i høst. Der var det ikke noe som kunne tilsi at jeg skulle gjøre noe annet enn å trene Odd så lenge Odd er Odd på de premissene styret sier.

Beste for Odd i moderne tid

Styreleder Trond Haukvik er glad for underskrif­ten.

– De ti årene vi har bak oss tør jeg påstå er de beste årene for Odd i moderne tid med medaljer i serien, cupfinale og tre sesonger på rad med europacup. Det å gjøre telemarkin­ger stolte har vi klart og Dag-Eilev har en stor del av dette, sier styreleder Trond Haukvik.

Haukvik sier han er trygg på at Fagermo er rett mann.

– Han har vilje til å bygge videre på suksessen og å utvikle laget videre, sier Haukvik, som mener Odd skal fortsette å kjempe i toppen av norsk fotball med Fagermo som trener.

Vaert klart lenge

– Er det greit for deg å bli ferdig med denne saken?

– Jeg har jo vist veldig lenge at vi var enige, men vi måtte bare finne tidspunkte­t det passet å fortelle det. Vi kunne jo godt hatt denne pressekonf­eransen for en uke siden, sier treneren, som allerede under treningsop­pholdet i La Manga bekreftet – i en løs prat med Varden og TA – at forhandlin­gene med klubben om en toårskontr­akt var rett rundt hjørnet.

– Og så har det vaert mest fokus på å få tak i nye spillere. Det har vaert viktigere.

– Er du sikker på at du har tatt det rette valget?

– Ja, og jeg er trygg på at jeg er rett person for Odd. Jeg har bevist det, og skal bevise det igjen. Jeg vil ta medalje igjen, og det med lokal profil. Jeg gleder meg til å gå på jobb hver eneste dag, selv om jobben er tøff.

 ??  ??
 ?? FOTO: ODDS BALLKLUBB ?? VIKTIG: Et av hovedpunkt­ene til Dag-EIlev fagermo var å utvide trenerteam­et denne sesongen. Han fikk med Martin Reier, slik han ønsket.
FOTO: ODDS BALLKLUBB VIKTIG: Et av hovedpunkt­ene til Dag-EIlev fagermo var å utvide trenerteam­et denne sesongen. Han fikk med Martin Reier, slik han ønsket.
 ??  ?? FORLENGET: Dag-Eilev Fagermo (midten) skrev i går ny Odd-kontrakt. Den nye avtalen strekker seg ut 2020-sesongen. Styreleder Trond Haukvik (t.v.) og daglig leder Einar Håndlykken var også blide.
FORLENGET: Dag-Eilev Fagermo (midten) skrev i går ny Odd-kontrakt. Den nye avtalen strekker seg ut 2020-sesongen. Styreleder Trond Haukvik (t.v.) og daglig leder Einar Håndlykken var også blide.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway