Varden

Sushi hjem på døra

Fra neste uke vil byens nyeste Sushiresta­urant kjøre rå fisk og andre japanske fristelser hjem på døra til folk i Skien.

- ▶ Nils Skumsvoll nils.skumsvoll@varden.no

Lee Trinh har drevet restaurant­en Sushi & Wok Dattebayo i Bø siden 2015. Denne uka åpnet han og samboeren Anita Aspaas samme konsept med adresse i Prinsesseg­ata i Skien sentrum, og dermed er det totalt fire restaurant­er som kniver om kunder som liker ulike former for rå fisk på tallerkene­n i byen.

Stort marked

Akkurat det skremmer ikke Trinh fra Skien, som startet den første restaurant­en sin i Bø, nettopp for å få erfaring fra bransjen før han utvidet til hjembyen.

– Det bor jo veldig mange mennesker i Skien, og det hersker liten tvil om at de som alle andre steder elsker sushi mener han, og legger til at det selvsagt er plass til alle.

– Sushi er ikke sushi, men mye forskjelli­g, selv om menyene kan se like ut. Jeg fokuserer på andre ting enn konkurrent­ene, så da kan folk velge det de foretrekke­r, mener han.

Det er samboeren som skal drive restaurant­en i Skien, mens han selv fortsetter å fokusere på den daglige driften i Bø. Flere av de ansatte vil veksle mellom å jobbe i Skien og Bø.

Utvikler maten hele tiden

Før han startet restaurant­en sammen med familiemed­lemmer i Bø tilbake i 2015, fikk han opplaering i Sushi-kunsten flere steder.

– I en periode jobbet jeg med sushiprodu­ksjon for dagligvare­butikker på Lillestrøm og på sushiresta­urant i Oslo om kvelden. Da sitter teknikken i fingrene etter hvert, men man må hele tiden ha i bakhodet at rettene må få utvikle seg. Jeg har jo lyst til å servere noe nytt og spennende. Det føler jeg vi har klart i Bø, og dette skal vi videreføre i Skien, sier han.

Nå gjenstår det bare noen detaljer før utkjøring av mat til kunder i Skien kan starte opp.

– Det er mange som tilbyr hjemkjørin­g av ferdigmat, men sushi på døra er vi så vidt meg bekjent alene om, sier han til Varden. I Skien får du nå sushi hos Asahi i Kongens gate, CH Sushi i Kverndalsg­ata og MR Wok på Herukles i tillegg til nyåpnede Dattebayo.

 ?? SKUMSVOLL FOTO: NILS ?? UTVIDER: Lee Trinh har drevet sushiresta­urant i Bø siden 2015. Denne uka åpnet han og samboeren Anita Aspaas filial i Skien også.
SKUMSVOLL FOTO: NILS UTVIDER: Lee Trinh har drevet sushiresta­urant i Bø siden 2015. Denne uka åpnet han og samboeren Anita Aspaas filial i Skien også.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway