Varden

FJERN KRAVET OM 4 I MATEMATIKK

-

SV vil lage en ny og bedre skoledag for elevene. SVs heldagssko­le skal øke elevenes kunnskaper og fremme laering og trivsel gjennom en mer praktisk og variert skoledag. Det trengs flere laerere, slik at det blir mer tid til oppfølging av hvert enkelt barn. I høst var SV en av pådriverne i Stortinget for å innføre en laerernorm, lovpålagt økt laerertett­het i skolen.

Stortinget vedtok at det på skolenivå skulle vaere maks 16 elever per laerer fra 1.-4. trinn og maks 21 elever per laerer fra 5.-10.trinn

i ordinaer undervisni­ng. Gledelig. Dette vil gi laererne mer tid til å følge opp hvert enkelt barn. Det vil øke trivsel og laering.

Vedtaket innebaerer at det trengs flere laerere. Rundt om på høyskolene står imidlertid studieplas­ser tomme. En grunn til dette er kravet om karakteren 4 i matematikk fra videregåen­de skole for å komme inn.

SV mener det er uforståeli­g at et fag skal ha en slik overordnet betydning. Hvorfor ikke 4 i norsk? Språkfag? Det blir helt feil at man må ha 4 i matematikk fra videregåen­de for å undervise i norsk, språkfag, kroppsøvin­g eller forming i grunnskole­n.

Vi mener det er viktigere hva studentene har av kunnskap når de avslutter høyskolen en gang i 20-årsalderen, enn hvilken karakter de fikk i et fag på videregåen­de som 17-, 18- eller 19-åringer. Faerder SV oppfordrer regjeringa til å fjerne kravet om 4-er i matematikk for å komme inn på høyskolene­s laererutda­nning, og å opprette flere studieplas­ser for å fylle morgendage­ns behov for flere laerere. Det trengs flere laerere nå.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway