Varden

– Odd trenger ikke å hente en spiss

- ▶ ▶ nils-tore.olsen@varden.no

Torbjørn Agdestein fikk endelig forløsning­en. Spissen scoret alle fire målene mot Stabaek. Odd jakter ny spiss, men Agdestein ga noen svar til Dag-Eilev Fagermo med sine fire scoringer.

– Trenger Odd en ny spiss? – Ikke i mine øyne. Når Tobias (Lauritsen) er tilbake mener jeg at vi har to gode spisser, sier firemålsco­reren.

Rask scoring

Den første kom etter 14 minutter. Først var det Rashani som vant ballen. Han mistet den, men Nordkvelle vant ballen tilbake. Han slo inn foran mål. Der var spissen, som bredsidet inn ledermålet.

– Å få en tidlig scoring var veldig viktig og selvfølgel­ig forløsende. Før kampen fikk jeg vite at jeg skulle spille 90 minutter slik at jeg kunne roe meg litt ned.

Fire minutter før pause var Bilal Njie på farten og mottok ballen innenfor 16-meteren. Da ble han lagt ned av Hernandez. Klønete gjort av Stabaek-spilleren.

Agdestein var sikkerhete­n selv og satte ballen høyt oppe i keeperens venstre hjørne. De to scoringene var de eneste før pause.

To nye

Odd-spissen var ikke ferdig for dagen. Fire minutter etter pause vartet Odd opp med et flott angrep og fantastisk­e prestasjon­er. Det endte med at Kaasa vippet ballen til Kitolano, som slo inn foran mål. Der var Agdestein igjen og bredsidet inn 3–0.

Fem minutter før slutt Ble Rashani lagt ned innenfor 16-meteren og fikk straffespa­rk. Han tok den selv, men keeper reddet. Det spilte ingen rolle fordi dommeren blåste en ny straffe fordi en spiller var innenfor 16-meteren. Da gikk Agdestein fram. Han var like sikker som ved den første og satte ballen oppe i keepers høyre hjørne.

Gir selvtillit

Fire scoringer gir naturligvi­s en god følelse.

– Å kjenne på scoringer er alltid fint. Dette var bare min andre kamp som spiss i år, så at det løsnet nå passer bra. I løpet av fjorårets oppkjøring scoret jeg ikke en eneste gang. Det gikk utover selvtillit­en. Nå satte jeg fire, og vil garantert ha bedre selvtillit.

- Jeg følte jo også at jeg spilte bra utenom scoringene, i likhet med laget.

I tillegg satte Agdestein inn nummer fem, som ble annullert.

– Jeg var sikker på at det ble scoring, men dommeren så det annerledes og mente tydeligvis at det var offside.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway