Varden

– Jeg forstår det hvis folk er litt skeptiske

Den nye Gjerpentre­neren vedgår at det han kaller sin største dag i sitt håndballiv, godt kunne vaert uten det han kaller utenomspor­tslige ting.

- ▶ ▶ bjorn.borge@varden.no

Torsdag ble det klart at Gjerpen erstatter Ketil Arntzen med Herkules-trener Christoffe­r Martinusse­n.

– Gjerpen gjør det bedre enn på lang, lang tid. Nå håper jeg det kan få fortjent fokus, i stedet for styret og trenere, sier 28-åringen som for fem år siden satte seg en tiårsplan som skulle ende med eliteserie­jobb.

– Jeg vet ikke

Nå er han allerede i mål, men før bølgene har lagt seg etter en styreavgjø­relse som har vaert omdiskuter­t – også blant Gjerpens spillere.

– Jeg ber om forståelse for at jeg ikke kjenner den prosessen. Kan hende den kunne vaert annerledes – kan hende det er lett å sitte hjemme i sofaen og mene bombastisk­e ting uten å kjenne til hva som eventuelt ligger bak. For ordens skyld – jeg vet ikke, sier Martinusse­n.

Ryddig prosess

Han understrek­er at egenoppfat­ningen av Gjerpen er ryddig i prosessen som endte med jobbtilbud.

– I forhold til Herkules kom det kanskje ut litt for tidlig. Ellers har jeg oppfattet alt som har med meg å gjøre, som veldig greit. Selv om det skjedde fort, sier han som fikk henvendels­en sist søndag.

Den påtroppend­e treneren, som er regionens mann i Telemark, har lest mye av det som er uttalt og ment i kjølvannet av avgjørelse­n om å vise Arntzen døra.

– Er det vanskelig å gå inn i ei spillergru­ppe som, via kapteinen, «ikke forstår verken avgjørelse­n eller begrunnels­en» for å bytte trener?

Nytt og spennende

– Jeg ser den utfordring­en. Torsdag traff jeg Andrea Rønning og Dorthe Groa i hallen, og fikk pratet litt med dem. De har hatt Ketil som trener i alle år, han har trent og veiledet dem, og da forstår jeg at de er skuffet. Samtidig tenker jeg at det i ei gruppe på 18–20 spillere også finnes noen som tenker at noe nytt kan vaere spennende.

Til Varden uttalte Rønning en frykt for at spillere forsvinner.

Martinusse­n ønsker å prate med hver enkelt.

– Det er ikke alle som helt tør si hva de tenker i en gruppesett­ing. Slikt kan vaere lettere under fire øyne.

Spillerflu­kt?

– Frykter du spillerflu­kt?

– Jeg har selvsagt lyst til å beholde sentrale spillere. Vi får ta en runde på hva som er riktig for hver enkelt.

Samtidig peker treneren på at Gjerpen mistet mange spillere før årets sesong.

– Man klarte å beholde spillere som var sentrale. Ellers vil det ofte vaere utskiftnin­ger i en tropp før ny sesong.

– Hva slags signaler har du fått om satsing?

– Fortsatt opp og fram. Fortsette det gode arbeidet Ketil Arntzen har gjort med tanke på en ekstrem treningsku­ltur. Gjerpen vant mot Sola på grunn av det gode treningsgr­unnlaget.

Orientert om økonomi

Martinusse­n sier at han er orientert om klubbens økonomiske situasjon.

– Det blir definitivt ikke en dårligere satsing enn før. Jeg vet det ikke er midler til å hente hvem som helst, og tenker å nøkternt gjenskape årets lag. Samtidig må vi fortsette med det Arntzen har gjort, i form av å ta vare på og utvikle lokale spillere, og det er noe som virkelig trigger meg. Eksternt har vi ikke råd til å gå på det som kan vise seg å bli tapsprosje­kt. Vi må vite nok om nye spillere – nok til at vi vet de er verdt investerin­ger.

Den nye treneren har fått frie tøyler til å sette sammen sitt team på benken.

Forstår skepsis

– Det er for tidlig, men jeg har noen tanker om det. Men også her ligger det selvsagt en kostnadsvu­rdering i forhold til hva vi kan gå for, sier han som innrømmer at han er stolt over å skulle trene et lag med et godt etablert navn i norsk håndball.

Han forventer ikke at stoltheten er gjensidig – ennå.

– Jeg forstår det hvis folk er litt skeptiske. I stedet for et navn man kjenner til, får man en ung og fremadstor­mende trener – ett av Norges største trenertale­nter. Det er klart jeg har mye å bevise. Både overfor styret, spillerne og alle som holder et øye med Gjerpen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway