Varden

Klemte til etter sølv

Simen Hegstad Krüger (24) fikk en god sølvklem av kjaeresten Kristine Ringsjø Tufte (22) fra Bamble etter sin annen OL-medalje på fem dager.

- ▶

Kjaeresten fortalte til VG etter gullet på skiathlon at hun gråt sine gledeståre­r etter det løpet.

Fredag var hun ringside på stadion da gullgutten ble til sølvgutt etter den individuel­le 15-kilometere­n. Kjaeresten er tidligere skiløper hun også, og hun er langrennst­rener i Krügers klubb Lyn.

Fikk klemmen

Etter at alt av presse var unnagjort fikk Krüger endelig klemmen han hadde ønsket seg. Krüger hadde også sin naermeste familie på plass, både pappa Lars og mamma Ingrid.

– Det er stas å ha kjaereste og familie på tribunen. Jeg fikk snakket litt med dem i går (torsdag) også og fikk med noen støttende ord. Du skal ikke se bort fra at det gjorde utslaget, sa Krüger.

Krügers ble saftig slått av suverene Dario Cologna, som har vunnet 15-kilometere­n i siste tre OL. Han måtte bare konstatere at det var én som var mye sterkere enn alle andre.

Nøt følelsen

Sølv er sterkt det også. Ikke minst med tanke på at det ble gull for bare fem dager siden og at det var mange inntrykk som skulle bearbeides.

24-åringen fra Nordberg i Oslo sier at det ikke minst har vaert psykisk slitsomt.

– De første dagene nøt jeg følelsen av å bli olympisk mester, men så måtte jeg prøve å fokusere på det som skulle skje i dag, prøve å nullstille. Det er dette jeg egentlig har tenkt mest på i inngangen til mesterskap­et. Det er her jeg har trodd at mine sjanser til medalje er størst. Det at jeg klarte å nullstille og levere i dag, det er noe jeg setter veldig høyt og er godt fornøyd med. Jeg må bare hylle Dario (Cologna) i dag, for han er bare i en annen liga.

Krüger hevder bestemt at sølv ikke var noe nederlag. Tvert imot var han stolt over å dra sølvet i land i tøff kamp med blant annet Martin Johnsrud Sundby. Russeren og den ferske U23verdens­mesteren Denis Spitsov kom som en kule mot slutten og knep bronsemeda­ljen.

– Det ble et bikkjeslag­smål om de siste pallplasse­ne, og det at jeg klarte å mobilisere og avgjøre til min favør, det blir som en seier. Det jeg setter høyest i dag er kanskje at jeg klarte å mobilisere på slutten. Halvveis var jeg utenfor pallen. Jeg setter det høyt at jeg klarte å snu det.

Avbalanser­t

Simen Hegstad Krüger har skyndet seg langsom til toppen. Før han ble hentet inn på landslaget, var han også på rekruttlan­dslaget. Han viste seg skikkelig fram som senior sist sesong, men det store gjennombru­ddet er kommet denne sesongen.

Krüger har vaert i form i flere måneder, og var god fra første stavtak på Beitostøle­n.

– Historisk sett har jeg alltid vaert ganske stabil. Det har vaert en av mine styrker. (NTB)

 ?? FOTO: TERJE PEDERSEN, NTB SCANPIX ?? POPULAERT: Sølvvinner Simen Hegstad Krüger fikk et populaert møte med kjaeresten, telemarkin­gen Kristine Ringsjø Tufte.
FOTO: TERJE PEDERSEN, NTB SCANPIX POPULAERT: Sølvvinner Simen Hegstad Krüger fikk et populaert møte med kjaeresten, telemarkin­gen Kristine Ringsjø Tufte.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway