Varden

Oslo Ess og Raga Rockers til Skien

- ▶ SKIEN ▶ nils.skumsvoll@varden.no

Med Raga Rockers og Oslo Ess på laget mener Skien Live å kunne garantere for en festaften i rockens tegn den 8. juni.

Fra før har de sikret seg artisten Ida Maria. Dermed er det bare å finne frem øreproppen­e og glede seg til en forrykende aften på brygga, mener festivalsj­ef Cecilie Kollstrøm.

– Jeg har jo hørt masse på Raga Rockers gjennom hele livet. At de kommer tilbake til byen tyder jo på at de trives med å spille i Skien, noe som også handler om mottagelse­n de fikk da de var her sist. Derfor vil jeg gjerne benytte anledninge­n til å takke publikum, sier hun til Varden.

Raga Rockers spilte på samme festival så sent som i 2016. Bandet fra hovedstade­n regnes som en av de fire store i norsk rock, og har holdt det gående siden 1982, da vokalist og frontfigur Michael Krohn dannet gruppa. Raga Rockers har gitt ut drøssevis av album, men er kanskje mest kjent for klassikern­e The Return of the Raga Rockers, Forbudte følelser, Maskiner i Nirvana og Blaff. Låtene er av typen mange kjenner igjen allerede etter det første riffet.

– Det var aldri noen tvil om at vi ville ha den gjengen tilbake, fastslår Kollstrøm.

Oslo Ess har riktignok kortere fartstid enn gutta i Raga Rockers, men har siden 2010 etablert seg som et band med stor respekt blant dem som trives med hastig rock og tekster på norsk. De har allerede gjestet Skien, men da på Lundetange­n pub.

I mars 2018 slipper Oslo Ess sitt femte studioalbu­m ”Frie radikaler” og legger ut på norgesturn­é med nye låter i bagasjen.

 ?? FOTO: PAAL AUDESTAD/PROMO ?? TID FOR ROCK: Raga Rockers kommer til Skien i juni.
FOTO: PAAL AUDESTAD/PROMO TID FOR ROCK: Raga Rockers kommer til Skien i juni.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway