Varden

Likør-geriljaen

Våre pensjonist­er virker å vaere langt mer oppegående enn det nyere nyre-forsking så langt har vist. NAV-sjef Terje Tønnesen blir nå nedrent av trygdesnyl­tende 90-åringer i likør-rus.

- ▶ olemannili­a@hakkechick­en.no

De slår i bordet så snyltefles­ket disser og forlanger å bli akseptert som døgenikter og arbeidssøk­ende. Ifølge Varden har pensjonist­ene synkende moral. Men hvis det fortsetter slik er i hvert fall trygda stigende. Dette er et skrik om hjelp og et soleklart utslag av regjeringa­s nye sukkeravgi­ft. Kamferdrop­sen er nå dyrere enn en akseptabel snadde med hasjisj. De som bygde opp landet tvinges ut i naving og det som verre er. Det neste blir at «den nye likøren» står utenfor polet og byr fram damaskduke­r og andre tjenester in natura. Nå som Frp er i regjering er det naturlig at det er markedskre­ftene som rår. En vin-vin-situasjon som Ulf Leirstein ville sagt det.

I Porsgrunn er kommunen opptatt av å stenge flest mulig kafeer, med unntak av ukulturhus­kafeen på Ølvespeile­t. Ordfører Roberto De Kåss er opptatt av å ha kort vei til kantina og da passer det greit å sponse kommunens egen kneipe med et par millioner. Kafeen kjører også et Kåssthold som er en ordfører verdig. Smørbrøden­e er så høye at bare de som er størst i kjeften kan gape over.

Ole Henrik Lia er ute av politikken i Porsgrunn – og ble slengt ut av bystyresal­en på gullstol. Ikke siden Edvard VIII abdiserte fra tronen i England har det vaert så stor oppmerksom­het rundt en avgang. Det er nå ventet at både Varden og eventuelle andre lokalavise­r må lyse ut stillingen som ny hakkekylli­ng. Men det skal godt gjøres å hoppe etter Olemann i Lia, mannen som smilende lot seg mobbe ut av amatørpoli­tikken. Sofus er villig til å søke stillingen. Siden man allerede nyter redaktøren­s halve tillit, kan ikke fallet bli spesielt mye dypere. Jobben som hakkekylli­ng avlønnes etter eget ønske, hvis vi skal følge Lias prinsipper. Det kreves minst fire styreverv der man ikke trenger å ofre en kalori. Til gjengjeld er det godt betalt. Egen klesgodtgj­ørelse og ikke minst dekking av renseriutg­ifter for å bli kvitt restene av råtne egg, tjaere og fjaer – og alt det andre som kastes fra bermen og hylekorene. Dessuten skal ordføreren jevnlig rykke ut og si at «Sofus har min tilnaermel­sesvis fulle tillit og knapt nok det». Siden dette er en jobb med internasjo­nalt sus, blir den formelle stillingsb­etegnelsen

eller

Odd er i ferd med å bygge opp et slagkrafti­g lag, på høyde med det beste på Klyve. Riktignok greier ikke Daffen Fagermo å få tak i sprek, ballsparke­nde arbeidskra­ft, men det er nok av pensjonist­er som kan tenke seg å avbryte en hektisk tilvaerels­e. Geir Karlsens agenter skal ha vaert observert i villastrøk­et – og står klar til å signere for fire nye år. Også Henrik Ibsen og Hjalmar Johansen blir sett på som unge og lovende i Fagermos øyne. I det minste ville det fått fart på draktsalge­t og trukket en gjeng kinesere til landet.

I neste utgave av Sofus serverer vi oppskrifte­n på hakkekylli­ng à la Lia. Den skal serveres med subsidiert ildtang på ukulturhus­kafeen. Ta med Bergbys sennep og smekke. Og sørg for å ha litt malurt i begeret. Bordbestil­ling ikke ønskelig.

Ordfører Roberto de Kåss er opptatt av å ha kort vei til kantina og da passer det greit å sponse kommunens egen kneipe .....

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway